LISTA ALIMENTE CU CALORII NEGATIVE. ALIMENTE ȘI SURSE DE CALORII NEGATIVE.

Sumar Listă alimente cu calorii negative. Alimente și surse de calorii negative.


👉 Ce înseamnă termenul de “calorii negative”.
👉 Recomandări Alimente și surse de calorii negative
👉 Alimentele „cu calorii negative” pot fi consumate până ne săturăm
👉 Fructe și legume cu calorii negative

Ce înseamnă termenul de “calorii negative”.


Alimentele cu calorii negative conțin calorii, dar în realitate sunt atât de ușoare încât corpul nostru consumă mai multă energie să le digere (și să le transforme în energie) decât să se alimenteze (un concept, totuși, controversat). De aici și denumirea de “calorii negative”.

wiki alimente cu calorii negative beneficii


Aceste alimente cu calorii negative sunt, prin urmare, foarte interesante în contextul pierderii în greutate, deoarece ne permit să adoptăm o dietă echilibrată și să ne simțim bine în timp ce ardem cât mai multe calorii. 

Integrate într-o dietă echilibrată și dublate de o activitate fizică regulată, alimentele „cu calorii negative” contribuie la pierderea în greutate, datorită aportului lor caloric redus. Știm, de fapt, că pentru a slăbi, trebuie să ardem mai multe calorii decât consumăm.

Recomandări Alimente și surse de calorii negative


👉 Apa cel mai bun aliment cu calorii negative

Da! În familia alimentelor cu calorii negative nu sunt doar fructe sau legume! Cu siguranță nu trebuie să uităm lichidele și, în special, apa, care este, fără îndoială, alimentul cu calorii negative prin excelență, deoarece are particularitatea de a nu conține nicio calorie, dar cere corpului nostru să consume energie pentru digestie! 

Ca să nu mai vorbim că apa nu numai că permite corpului nostru să dreneze și să elimine toxinele și deșeurile care îl îmbolnăvesc, dar și să lupte împotriva retenției de apă și a celulitei de tip apos (corpul nostru stochează excesul de apă între celule).

👉 Castravetele excelent aliment cu calorii negative

Castravetele este vedeta legumelor dietetice! Și, cu abia 11 calorii la 100 de grame, putem înțelege cu ușurință că este unul dintre alimentele cu calorii negative care oferă corpului nostru mai puține calorii decât ceea ce consumă pentru a fi digerate. 

Dar beneficiile sale nu se opresc aici: extrem de bogat în apă (este compus din peste 95% apă!), potolește setea, hidratează și este diuretic, ideal în lupta împotriva retenției de apă. 

O mică recomandare pentru cei care digeră prost castravetele: înainte de a-l tăia, scoateți partea centrală a legumei (cea care conține semințele mici!).

👉 Țelina o legumă cu calorii negative 

Țelina este o legumă excelentă pentru slăbit și nu trebuie neglijată atunci când avem câteva kilograme în plus de care am vrea să scăpăm! 

Ţelina este un aliment foarte ușor (35 de calorii / 100 de grame), are calorii negative și absoarbe grăsimile pe care le găsește în stomac, distrugându-le înainte de a fi asimilate de organism. 

Este laxativă și, prin urmare, ideală pentru accelerarea tranzitelor leneșe. Așadar, nu avem niciun motiv să evităm țelina.

👉 Căpșunile fructe cu calorii negative

Vești bune: în ciuda gustului bun și dulce, căpșunile au un conținut scăzut de calorii (30 de calorii / 100 de grame) și, în plus, au calorii negative! 

Ce alte avantaje are căpşuna pentru silueta noastră? Acest fruct roșu bogat în apă este hidratant și diuretic, ne potolește setea, ne ajută organismul să scape de toxinele care îl împiedică să funcționeze bine. 

Contribuie excelent la eliminarea toxinelor din ficat, deoarece căpșunile sunt fără egal în stimularea funcțiilor hepatice ale organismului. Așadar, atunci când vrem să facem o detoxifiere înainte de lunile de vară, putem încerca o dietă de 2-3 zile pe bază de căpșuni!

👉 Ceapa

Mereu cu o reputație proastă la activ din cauza respirației dezagreabile și, uneori, a ușoarei flatulențe pe care ni le oferă, aproape uităm că ceapa este o legumă excelentă pentru sănătate și siluetă! 

De fapt, pe lângă faptul că are puține calorii (34 calorii / 100 grame), ceapa este o legumă bună pentru detoxifiere, ajută la eliminarea deșeurilor din organism și la scăderea nivelului de zahăr din sânge (scade glicemia). 

Consumând ceapă scăpăm de celulele adipoase, în special cele de pe coapse și fese! Este bogată în vitamina C, oligoelemente, minerale și antioxidanți, care ne ajută la menținerea sănătății cardiovasculare.

👉 Varza aliment cu calorii negative apreciat în dietele de slăbire

Iată o veste care îi va încânta pe iubitorii de crucifere: indiferent dacă este vorba de varză verde, varză roșie, de Bruxelles, chinezească, de conopidă sau chiar broccoli (care este un verișor al verzei), toți membrii acestei familii sunt legume cu calorii negative! 

Cu toate acestea, chiar dacă este bogată în fibre, vitamine, fier, magneziu și potasiu și ajută la combaterea retenției de apă și a celulitei, varza are obiceiul enervant de a ne oferi flatulență. 

Din fericire, este posibil să evităm acest lucru, adăugând semințe de chimen sau fenicul la gătit, făcând-o astfel mai digerabilă.


MAI POTI CITI