Recomandări dupa CERCLAJ forum sfaturi. Cât costă un cerclaj, dacă se poate rupe și alternativa PESAR ARABIN

Care sunt recomandările dupa un cerclaj? Nașterea dupa scoaterea firului cerclaj. Cât costa un cerclaj. Nașterea după cerclaj recomandări medicale. Pesar alternativa cerclaj. Pesar in sarcina forum. Află dacă cerclajul se poate rupe.

Ce este și pentru ce se recomandă cerclaj-ul


Cerclajul este o intervenție chirurgicala prin care se montează un fir sau o bandeleta in jurul colului uterin pentru a ajuta menținerea continenței in sarcina in caz de insuficienta a mecanismului natural care asigura acest proces (incompenenta cervico-istmica).

Ce semne ar trebui să te îngrijoreze după un cerclaj?


O monitorizare atentă a mamei este necesară de către medicul personal. Nu ezita să mergi la spital dacă ai dureri de stomac sau în partea de jos a spatelui, dacă apar sângerări, dacă ai febră sau scurgeri vaginale urât mirositoare  sau se rup membranele.
pareri recomandari cerclaj alternative fara contraindicatii


Care sunt recomandările după un cerclaj?


Esența efectuarii cerclajului este tocmai a ajuta pacientele sa ducă o viata cvasi-normala si nu sa stea la pat. 

Materialele de cerclaj se pot infecta, organismul poate dezvoltata reacție de corp străin, motiv pentru care este necesara o evaluare periodica a vaginului/colului, pentru a depista la timp o eventuala infecție.

Există contra-indicații pentru cerclaj


Pentru un cerclaj reușit sunt luate măsuri de precauție. În special, mama nu trebuie să prezinte nicio infecție, să nu sângereze, să nu fi pierdut lichid sau să fi avut contracții uterine.

Complicațiile sunt, in primul rând, ruperea membranelor (cea mai grava, caz in care aproape întotdeauna sarcina este compromisă, mai ales la vârste sub 24 de saptamani), de asemenea complicațiile infecțioase pot fi redutabile atat pentru copil cât si pentru mama.

Pesar Arabin Cerclaj Tip A - Cooper Surgical păreri forumuri alternativă la cerclaj


Beneficii

Pentru susținerea colului uterin la pacientele gravide care prezintă risc de avort sau nastere prematura- inainte de termen (lungime cervicala scurta). Acest pesar este fabricat din silicon medical, flexibil confortabil. 

Ca toate pesarele din silicon, pesarul pentru cerclaj este elastic, poate fi pliat si astfel poate fi introdus fara durere.

Pesarul de cerclaj este creat pentru tratamentul femeilor gravide, pentru a susține colul uterin, in principal la pacientele cu prolaps (presiune pelviana dureroasa in timp ce pacienta sta in picioare sau in timpul mersului), la pacientele care sunt supuse la efort fizic (ex: statul in picioare sau in timpul mersului), la pacientele cu presiune intrauterina crescuta (ex: sarcini multiple sau semne de incompetenta cervicala).


MAI POTI CITI