Sirop de Păducel cu miere beneficii, rețetă, proprietăți pentru inimă și sistemul imunitar

Părerea comentariilor despre Siropul de Păducel cu Miere extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre Sirop de paducel reteta, Sirop de paducel plafar proprietati, Suc de paducel beneficii:

1. Păreri Pozitive - 0,74
2. Sentiment Negativ- 0,51
3. Opinii Neutre - 0,33

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

➤ Sirop de păducel cu miere proprietăți ➤ Rețetă sirop de păducel ➤ Beneficiile siropului de păducel cu miere

Păducelul poate regla tensiunea arterială și vindeca leziunile inimii. Efectele benefice nu se văd imediat, ci în timp, de aceea este indicat să se administreze pe termen lung. 

sirop de paducel cu miere reteta beneficii si proprietati

Datorită faptului că este un remediu alimentar natural, păducelul nu interacționează cu medicamentele de sinteză, nu cauzează toxicitate și poate fi consumat zilnic, fără probleme.

Păducelul este indicat și persoanelor care au probleme cu varicele sau cu memoria – îmbunătățește circulația sângelui la mâini și picioare, dar și către creier.

De asemenea, păducelul poate avea efect benefic și în cazul celor care se confruntă cu anxietate, stres sau depresie. 

Ceaiul de păducel ajută la reducerea agitației și nervozității, ameliorează palpitațiile și are efect benefic asupra sistemului nervos central.

Rețetă Sirop de Păducele cu miere de albine


Ingrediente 

• 750 ml de brandy 
• 3 căni de fructe de păducel uscate sau 4 căni de fructe proaspete 
• 950 ml de apă 
• 700 g de miere 

Preparare 

Puneți fructele de păducel într-un borcan de 900 g – 1 litru cu gura largă. 

Turnați peste ele alcoolul (care trebuie să le acopere complet) și închideți borcanul ermetic. 

Lăsați-le la infuzat 4 săptămâni. Verificați în primele 5 zile dacă fructele sunt complet scufundate în alcool. 

Completați cu brandy dacă mai este nevoie. Agitați borcanul o dată pe zi. După o lună, strecurați tinctura, fără să aruncați fructele filtrate. 

Păstrați 240 ml de tinctură de păducel și restul îmbuteliați pentru iarnă. Puneți fructele de păducel rămase după filtrare într-o cratiță. 

Turnați peste ele apa și lăsați-le să fiarbă la foc mic timp de o oră. Amestecați des. După o oră, strecurați fructele și stoarceți-le printr-o pânză pentru a extrage cât mai mult lichid. 

Turnați din nou lichidul obținut în cratiță și fierbeți-l până scade pe jumătate (și ajunge la circa 480 ml). Adăugați mierea și încălziți ușor amestecul la foc mic, pentru a se dizolva mai ușor. 

Nu trebuie să fiarbă. Luați vasul de pe foc și măsurați siropul. La fiecare cană de sirop, adăugați ¼ cană de tinctură de păducel. Amestecați și păstrați preparatul în sticle sterilizate. 

Etichetați cu numele și data preparării produsului. Poate fi păstrat la frigider, dacă intenționați să-l consumați în scurt timp. 

Siropul de păducel cu miere preparat după această rețetă rezistă 3 luni după ce sticla a fost deschisă. 

Doza de administarre este de ½ linguriță de sirop, de 3 ori pe zi.

Faimosul sirop de păducel poate fi adjuvant și în caz de diaree, având rol tonic și remineralizant.


MAI POTI CITI