Fampyra fampridină 10 mg păreri forumuri. Fampyra prospect, beneficii, compoziție, efecte adverse.

Părerea comentariilor despre Fampyra fampridină 10 mg extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre medicamente moderne pentru tratarea sclerozei multiple:

1. Păreri Pozitive - 0,72
2. Sentiment Negativ- 0,60
3. Opinii Neutre - 0,55

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect găsiți: Ce este Fampyra fampridină 10 mg și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați Fampyra ; Compoziție Fampyra ; Cum să utilizați Fampyra  Reacții adverse posibile si contraindicatii Fampyra.

Ce este Fampyra 10 mg și pentru ce se utilizeazî


Fampyra se utilizează pentru îmbunătățirea capacității de mers la adulții cu scleroză multiplă (SM) care prezintă invaliditate la mers.

Scleroza multiplă este o boală a nervilor, în care inflamația distruge teaca de protecție din jurul acestora.

Fampyra  10 mg pareri forum scleroza multipla

Medicamentul Fampyra  conține substanța activă fampridină.

Beneficii

Într-unul din studiile principale, 35 % dintre pacienții tratați cu Fampyra au avut o viteză de mers mai mare decât viteza lor maximă de dinainte de tratament în cel puțin trei din patru ocazii, în comparație cu 8 % dintre pacienții tratați cu placebo. 

În cadrul celui de-al doilea studiu rezultatele au fost similare, având în vedere că 43 % dintre pacienții din grupul cu Fampyra au depășit viteza maximă atinsă de ei anterior în trei din patru ocazii, în comparație cu 9 % din grupul cu placebo.

Compoziție Fampyra 10 mg


Fiecare comprimat cu eliberare prelungită conţine 10 mg de fampridină. 

Nucleu:
Hipromeloză
Celuloză microcristalină
Siliciu anhidru coloidal
Stearat de magneziu

Film:
Hipromeloză
Dioxid de titan (E-171)
Polietilen glicol 400

Mod de administrare Fampyra 


Fampyra este disponibil sub formă de comprimate de 10 mg care se iau de două ori pe zi, la interval de 12 ore. Comprimatele nu se iau în timpul meselor.
 
Pacienții vor fi evaluați după un interval de două până la patru săptămâni de tratament, iar la cei care nu prezintă o îmbunătățire tratamentul trebuie oprit. 

De asemenea, tratamentul trebuie oprit dacă se înrăutățește capacitatea de mers a unui pacient sau dacă  pacientul nu raportează niciun beneficiu.

Medicamentul se poate obține numai pe bază de prescripție medicală, iar tratamentul trebuie prescris de către un medic cu experiență în tratarea SM.

Reacții adverse și contraindicatii Fampyra 


Reacțiile adverse observate în asociere cu Fampyra sunt în cea mai mare parte neurologice (legate de creier sau de nervi) și includ convulsii (crize), insomnie (tulburări de somn), anxietate, probleme cu echilibrul, amețeală, parestezie (senzații neobișnuite, precum furnicături și înțepături), tremor (tremurături), dureri de cap și astenie (slăbiciune). 

Cea mai frecventă reacție adversă raportată în studiile clinice, care afectează aproximativ 12 % dintre pacienți, este infecția căilor urinare. Pentru lista completă a reacțiilor adverse raportate în asociere cu Fampyra, citiți prospectul.

Fampyra este contraindicat în asociere cu alte medicamente care conțin fampridină, sau cu
medicamente cunoscute drept „inhibitori ai transportatorului cationilor organici 2”, precum cimetidina.

De asemenea, Fampyraeste contraindicat la pacienții care au sau care au avut vreodată convulsii, sau la
pacienții cu probleme renale. 


MAI POTI CITI