MAALOX 400mg păreri forumuri. MAALOX 400mg comprimate prospect, beneficii, compozție și reacții adverse

Părerea comentariilor despre MAALOX 400mg/400mg extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre suplimente pentru tratarea arsurilor la stomac cu efect de scădere a acidităţii:

1. Păreri Pozitive - 0,73
2. Sentiment Negativ- 0,57
3. Opinii Neutre - 0,39

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect găsiți: Ce este MAALOX 400mg/400mg și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați MAALOX 400mg/400mg; Compoziție MAALOX 400mg/400mg; Cum să utilizați MAALOX 400mg/400mg; Reacții adverse posibile si contraindicatii MAALOX 400mg/400mg.

Ce este MAALOX 400mg/400mg și pentru ce se utilizează

Maalox este o combinaţie echilibrată de hidroxid de aluminiu şi hidroxid de magneziu, care are un efect de scădere a acidităţii, protejând mucoasa esofagului (parte a tubului digestiv care face legătura între gură şi stomac), stomacului şi duodenului (prima porţiune din intestinul subţire) de acţiunea acidă a sucului gastric.

maalox 400 mg comprimate pareri forumuri medicamete ot stomac


Hidroxidul de aluminiu este un antiacid cu acţiune slabă şi lentă. Are acţiune antiacidă directă; leagă acizii biliari şi scade contracţia muşchilor din peretele stomacului şi intestinului.

Hidroxidul de magneziu este un antiacid cu acţiune intensă, rapidă şi de durată relativ scurtă; acționează prin creșterea volumului conținutului intestinal. Astfel crește şi contracția mușchilor din peretele  intestinului.

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul durerilor determinate de afecțiunile esofagului, stomacului şi duodenului, însoţite de aciditate crescută (hiperaciditate), la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 15 ani.

Nu luaţi Maalox:

- dacă sunteţi alergic la hidroxidul de aluminiu, hidroxidul de magneziu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

- dacă aveţi insuficienţă renală severă, întrucât acesta conţine magneziu.

Dacă durerile sau manifestările de aciditate crescută nu trec sau se agravează după 10 zile de tratament, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Compoziție MAALOX 400mg/400mg


Fiecare comprimat masticabil conţine hidroxid de aluminiu 400 mg şi 400 mg hidroxid de magneziu.
Excipienţi cu efect cunoscut: fiecare comprimat masticabil conține 59,2 mg zahăr şi 125 mg sorbitol

Excipienți: Manitol, Sorbitol, Zaharină sodică, Zahăr conținând 3% amidon, Aromă de mentă, Stearat de magneziu, Zahăr.

Mod de administrare MAALOX 400mg/400mg


Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus
medicul dumneavoastră sau farmacistul. 

Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. În momentul apariţiei durerilor sau manifestărilor de aciditate crescută (hiperaciditate), doza uzuală este de 1 – 2 comprimate masticabile Maalox. Comprimatele masticabile pot fi supte sau mestecate. 

Doza cea mai mare recomandată este de 12 comprimate masticabile Maalox pe zi, administrate în 6 prize. Maalox este recomandat adulților şi adolescenților cu vârsta peste 15 ani.

Nu este recomandată folosirea Maalox în același timp cu chinidina (medicament pentru tratamentul bolilor inimii).

Reacții adverse și contraindicații MAALOX 400mg/400mg


Reacțiile adverse sunt mai puţin frecvente pentru dozele recomandate. Ocazional pot apare diaree sau constipație, dacă medicamentul este utilizat în mod excesiv.

Reacţiile adverse determinate de hidroxidul de aluminiu pot fi: constipație, greaţă, vărsături, deficit de fosfaţi (cu osteoporoză, hipercalciurie, nefrolitiază secundară) în caz de administrare de lungă durată sau de doze mari; tratamentul de lungă durată poate determina osteodistrofie, miopatie, encefalopatie (manifestată uneori prin fenomene de demenţă sau convulsii).

Reacţiile adverse determinate de hidroxidul de magneziu: diaree, iar la doze mari şi tratament de lungă durată, hipemagneziemie.

Contraindicaţii: hipersensibilitate la hidroxid de aluminiu, hidroxid de magneziu sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. Insuficienţă renală severă, datorită prezenţei magneziului


MAI POTI CITI