SKINOREN gel 150 mg păreri forumuri. Skinoren 150 mg prospect, compoziție, beneficii, efecte adverse.

Părerea comentariilor despre Skinoren 150 mg gel ( acid azelaic) extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre medicamente anti-acnee eficiente care dau rezultate:

1. Păreri Pozitive - 0,72
2. Sentiment Negativ- 0,54
3. Opinii Neutre - 0,49

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect găsiți: Ce este SKINOREN 150 mg/g gel și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați SKINOREN 150 mg/g gel; Compoziție SKINOREN 150 mg/g gel; Cum să utilizați SKINOREN 150 mg/g gel; Reacții adverse posibile si contraindicatii SKINOREN 150 mg/g gel

Ce este SKINOREN 150 mg/g gel și pentru ce se utilizează


Skinoren gel conține substanța activă acid azelaic şi aparține grupului de medicamente anti-acnee preparate pentru utilizare (cutanată) externă. 

skinoren gel pareri forum taratament acnee rozacee


Skinoren gel este utilizat pentru tratamentul acneei papulo-pustuloase ușoare până la moderată a feţei şi pentru tratamentul acneei rozacee papulo-pustuloase.  Acneea papulopustuloasa şi rozacea sunt asociate cu papule şi pustule inflamate. 

Nu utilizati Skinoren gel

 - daca sunteți alergic (hipersensibil) la acid azelaic sau la oricare dintre celelalte ingrediente ale Skinoren gel 

Aveti grija deosebita cand utilizati Skinoren gel

Skinoren Gel este utilizat numai pentru uz extern (cutanat). Aveti grija sa evitați contactul cu ochii, gura si alte mucoase. 

In caz de contact accidental, se spală ochii, gura si / sau membranele mucoase afectate cu cantități mari de apa. Trebuie sa consultați un medic sau farmacistul dacă iritarea ochilor persista.

Va rugam sa va spălați pe mâini dupa fiecare aplicare a Skinoren gel. Este recomandabil sa se evite curățarea cu alcool, tincturi si preparate astringente, abrazive si agenți de peeling atunci când se utilizează

Compoziție SKINOREN 150 mg/g gel


Substanța activa este acidul azelaic. (Fiecare gram de Skinoren gel conține 150 mg acid azelaic).
 
Celelalte ingrediente sunt: lecitina, trigliceride de joasa substituție, polisorbat 80, propilen glicol, carbomer 980, hidroxid de sodiu, edetat disodic, apa purificata si acid benzoic (E210).

Mod de administrare SKINOREN 150 mg/g gel


Utilizați întotdeauna Skinoren gel asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Skinoren gel se utilizeaza numai pentru uz extern (cutanat).

Modul de administrarea

Inainte de utilizarea Skinoren gel, pielea trebuie curățată bine cu apa, iar apoi uscata. Se poate utiliza un agent de curatare usor.

Nu folosiți pansamente sau ambalaje aer-apa etanșe (ocluzive), si spălați-va pe mâini dupa aplicarea gelului.

Dozele recomandate si frecventa utilizării

Skinoren Gel se aplica pe zonele afectate ale pielii de doua ori pe zi (dimineața si seara) si se masează ușor pe piele. Aproximativ 2,5 cm (care este egala cu 0,5 g (1 inch) de gel, este suficienta pentru întreaga fata.

In caz de iritare a pielii se reduce cantitatea de gel sau frecventa de utilizare la o data pe zi, pana cand iritația dispare. Daca este necesar, trebuie sa se întrerupă tratamentul pentru câteva zile.

Utilizarea la copii

Nu este necesara ajustarea dozelor la copii cu varsta de 12-18 ani pentru tratamentul acneei.

Durata tratamentului cu Skinoren gel

Durata de utilizare a Skinoren gel poate varia de la persoana la persoana si, de asemenea, depinde de severitatea afecțiunii pielii.

Reacții adverse și contraindicatii SKINOREN 150 mg/g gel


Ca toate medicamente Skinoren gel poate determina apariția unor efecte nedorite (reactii adverse), cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Poate sa apară iritarea (arsuri sau mâncărime) pielii. In majoritatea cazurilor, simptomele iritatiei sunt ușoare sau moderate si frecventa acestora scade pe parcursul tratamentului.

In studiile clinice, reacțiile adverse cel mai frecvent observate includ mâncărime (prurit), arsura si durere la locul de aplicare.

Următoarele reacții adverse pot sa apara in timpul tratamentului cu Skinoren gel. Acestea se refera numai la pielea din zona de aplicare:

Acnee:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10): Arsura, durere, mâncărime (prurit) la locul de aplicare

Frecvente (afectează 1 pana la 10 utilizatori din 100): eruptii cutanate, senzație de amorțeală sau furnicături (parestezii), piele uscata la locul de aplicare,

 Mai putin frecvente (afectează 1 pana la 10 utilizatori din 1000): reacție pe piele din cauza la un agent extern (dermatita de contact), roșeața anormala a pielii (eritem), scalare, căldură, depigmentarea (modificari de culoare) ale pielii la locul de aplicare.

 Acneea rozacee:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 utilizator din 10): Arsura, durere, mâncărime (prurit) la locul de aplicare

Frecvente (afectează 1 pana la 10 utilizatori din 100): Senzatie de amorțeală sau furnicături (parestezii), piele uscata, erupții pe piele , umflaturi (edem) la locul de aplicare

Mai putin frecvente (afectează 1 pana la 10 utilizatori din 1000): acnee, reacție cutanata din cauza unui agent extern (dermatita de contact), roseata anormala a pielii (eritem), erupții cutanate (urticarie), disconfort la locul de aplicare.

In experiența de după punerea pe piață au fost raportate reacții alergice (hipersensibilitate).

In timpul experienței dupa punerea pe piață a fost raportata rareori înrăutățirea astmului la pacientii tratați cu acid azelaic (frecventa nu este cunoscuta).


MAI POTI CITI