TOP Alimente Remedii naturale care combat DEPRESIA sezonieră apreciate în părerile de pe forumuri

Top cele mai bune alimente recomandate pentru tratarea naturală a depresiei sezoniere apreciate pozitiv pe forumurile de nutriție


WIKI: Tulburarea afectivă sezonieră (SAD – Seasonal Affective Disorder) este un tip de depresie care are legătură cu schimbările din anotimpuri.

Pentru a-ți menține o stare de spirit bună, trebuie să respecți câteva reguli de viață sănătoasă inclusiv trebuie să fii foarte atentă la alimentație.

Consumă fructe și legume de sezon, dar și alimente bogate în fier, seleniu și magneziu, pentru a evita carențele. 

Unele alimente sunt în mod special recomandate de nutriționiști, pentru că oferă energie și te ajută să combați momentele de depresie sezonieră.

depresia sezoniera cele mai recomandate alimente pentru tratament naturist

Alimente recomandate pentru a scăpa de depresia sezonieră

Nucile de Brazilia indicate în tratarea naturală a depresiei

Bogate în calorii și proteine, nucile de Brazilia au multe calități nutriționale. Conțin calciu, potasiu, zinc, mangan și aminoacizi, dar cel mai important este seleniul. 

Acest oligoelement deosebit de apreciat se mai găsește în roșii, varză, usturoi și fructe de mare. Trebuie să mai reții că o singură nucă de Brazilia asigură aportul de seleniu necesar pentru o zi.

Peștele gras

Preparat de obicei cu uleiuri vegetale, acesta are un conținut ridicat de acizi grași Omega-3. După cum arată și numele lor, acești acizi grași sunt esențiali pentru organism, însă nu îi poate produce singur, deci trebuie să îi obții din alimente. 

De asemenea, peștele gras este bogat în vitamina D, motiv pentru care este util în combaterea oboselii. Consumă regulat pești precum somon, hamsii, macrou și hering.

Ciocolata neagră excelent remediu natural contra depresiei

Gustosul desert conține antioxidanți care protejează organismul de radicalii liberi. Alege ciocolată cu minimum 70% cacao și nu face abuz: este suficient un pătrat pe zi la prânz și numai din când în când.

Fasolea verde o legumă indicată în tratarea depresiei sezoniere

La fel ca toate alimentele bogate în seleniu, fasolea verde te ajută să combați efectele stresului oxidativ, un fenomen natural care face ca celulele să îmbătrânească, dar și depresia sezonieră. 

Și, pentru că în sezonul rece nu o vei mai găsi în stare proaspătă, optează pentru fasole pastai congelata, o alternativă la fel de sănătoasă. 

Este o legumă care se gătește extrem de repede, deci nu vei avea niciun motiv să nu o consumi. Fasolea verde conține și vitamina B, pe care o vei mai găsi și în alte legume cu frunze verzi, precum spanac și varză.

Nu uita că tratamentul complex pentru depresia sezoniera poate include terapia cu lumină, medicamentele și psihoterapia. 

Dacă ai tulburare bipolară, spune-i medicului tau – este esențial să stii când se prescrie terapia cu lumină sau un antidepresiv. Ambele tratamente, aplicate necorespunzător, pot provoca un episod maniacal.


MAI POTI CITI