LAROFEN Plus păreri forumuri. Larofen Plus 200mg prospect, beneficii, compoziție, administrare și efecte adverse.

Părerea recenziilor despre Larofen Plus 200mg/30mg  comprimate extrasă din opiniile și comentariilor de pe forumurile cu recomandări despre larofen pret catena, larofen conține paracetamol etc.:

1. Păreri Pozitive - 0,71
2. Sentiment Negativ- 0,58
3. Opinii Neutre - 0,55

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect găsiți: Ce este Larofen Plus 200mg/30mg și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați Larofen Plus 200mg/30mg; Compoziție Larofen Plus 200mg/30mg; Cum să utilizați Larofen Plus 200mg/30mg; Reacții adverse posibile si contraindicatii Larofen Plus 200mg/30mg.

Ce este Larofen Plus 200mg/30mg comprimate și pentru ce se utilizează


Larofen Plus se recomandă a fi utilizat pentru tratarea simptomelor asociate cu gripa sau răceala, precum:

♦ dureri musculare, 
♦ articulare, 
♦ dureri de cap, 
♦ febră, 

însoţite de congestie nazală (sinuzite, rinosinuzite).

larofen plus pareri forum antiinflamatoare

Larofen Plus conţine 2 substanţe active:

- ibuprofen, care are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică (scade febra);

- clorhidrat de pseudoefedrină, care are acţiune decongestionantă pentru căile respiratorii superioare şi sinusuri.

Compoziție Larofen Plus 


Ce conţine Larofen Plus

- Substanţele active sunt: ibuprofen şi clorhidrat de pseudoefedrină.

Fiecare comprimat filmat de Larofen Plus conţine ibuprofen 200 mg şi clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg.

- Celelalte componente sunt: nucleu – lactoză super tab spray-dried, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, film - alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, talc, oxid galben de fer (E 172), indigotină (E 132).

Mod de administrare Larofen Plus


Administrare orală.

Se recomandă administrarea comprimatelor filmate de Larofen împreună cu un pahar de apă, preferabil după masă; comprimatele filmate se înghit întregi.

Linia mediană nu este destinată ruperii comprimatului.

Copii şi adolescenţi: Nu se administrează copiilor sub 12 ani.

Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 12 ani şi greutatea mai mare de 40 kg:

Se recomandă ca acest medicament să fie utilizat folosind cea mai mică doză eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru controlul simptomatologiei.

Doza iniţială recomandată este de 1-2 comprimate filmate. Dacă este necesar, tratamentul se va continua cu 1 sau 2 comprimate filmate la 4-6 ore.

Doza maximă recomandată este de 6 comprimate filmate în 24 de ore (1200 mg ibuprofen).

Dacă este necesar ca acest medicament să fie administrat mai mult de 3 zile pentru febră sau mai mult de 4 zile pentru calmarea durerilor sau dacă simptomele se agravează, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru reevaluarea diagnosticului şi a tratamentului.

Larofen Plus se recomandă a fi administrat împreună cu alimente, în timpul sau după masă, pentru a minimiza eventualele reacţii adverse gastro-intestinale.

Vârstnici:

Dacă sunteţi în vârstă veţi fi mai predispuşi la reacţii adverse, în special la hemoragie şi perforaţie la nivelul tractului digestiv, care pot duce la deces. 

Dacă sunteţi în vârstă adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

Reacții adverse și contraindicatii Larofen Plus 200mg/30mg


Larofen Plus poate determina probleme în funcţionarea rinichilor, chiar şi la pacienţii care nu au mai avut astfel de afecţiuni. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot conduce chiar la afecţiune severă a inimii sau valori ale tensiunii arteriale persistent mărite la persoanele predispuse.

Trebuie să încetaţi a mai lua ibuprofen la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii adverse grave la nivelul pielii (dermatită exfoliativă, eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson), care pot duce uneori la deces.

Trebuie să încetaţi să luaţi medicamentul Larofen Plus şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră cât mai repede posibil, dacă manifestați următoarele reacţii adverse:

♦ Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane): 
- senzaţie de arsură în capul pieptului, durere abdominală, indigestie.

♦ Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):
- vedere înceţoşată sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumină;
- reacţii de hipersensibilitate, cum sunt erupţia trecătoare pe piele, mâncărimea, criza de astm bronşic (uneori cu tensiune arterială mică).

♦ Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
- pierdere a vederii.

♦ Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):
- umplere bruscă a plămânilor cu apă având ca rezultat dificultăți în respirație, tensiune arterială mare, retenție de apă şi creștere în greutate.


MAI POTI CITI