OZEMPIC SEMAGLUTIDA păreri forumuri. OZEMPIC prospect, beneficii, compoziție și contraindicații.

Părerea recenziilor despre Vitreoclar Oro stickuri Sifi extrasă din opiniile și comentariile de pe forumurile cu recomandări despre medicamente noi pentru tratamentul diabetului de tip 2 :

1. Păreri Pozitive - 0,71
2. Sentiment Negativ- 0,60
3. Opinii Neutre - 0,52


Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Nu avem abilitatea de a colecta fiecare recenzie ștearsă; putem identifica recenziile ca șterse doar dacă le colectăm la o dată și apoi observăm că nu mai sunt vizibile la o dată ulterioară.

Chiar dacă recenziile șterse nu afectează evaluarea medie, faptul că au fost luate măsuri pentru ștergerea recenziilor ridică unele întrebări despre integritatea recenziilor pentru produs în ansamblu.

ozempic 9,5 mg pareri forum diabet prospect efecte secundare

În acest prospect găsiți: Ce este Ozempic și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați Ozempic; Compoziție Ozempic; Cum să utilizați Ozempic; Reacții adverse posibile si contraindicatii Ozempic.

Ce este Ozempic și pentru ce se folosește


Ozempic este un medicament antidiabetic care se utilizează împreună cu un regim alimentar si exercițiu fizic pentru tratarea adulților cu diabet de tip 2 care nu este controlat in mod satisfăcător.

Ozempic se poate utiliza singur (in monoterapie) la pacienții care nu pot lua metformina (un alt medicament antidiabetic). 

Se poate utiliza si ca tratament adjuvant împreună cu alte medicamente antidiabetice. Ozempic conține substanța activa semaglutida.

Un studiu global cu peste 2.000 de participanți a arătat că limitarea apetitului de mâncare prin injectarea săptămânală a 2,4 mg de semaglutidă, poate duce la scăderea greutății corporale. O treime dintre participanții care au primit medicamentul au pierdut cel puțin 20% din greutatea lor inițială, în doar 15 luni, nivel comparativ cu pierderea obținută după 1-3 ani de la bypass gastric.

Substanta activa din Ozempic, semaglutida, este un „agonist al receptorului GLP-1”. Aceasta acționează in același mod ca GLP-1 (un hormon produs la nivelul intestinului), mărind cantitatea de insulină eliberata de pancreas ca răspuns la alimentație. Acest lucru ajuta la reglarea glicemiei.

Compoziție Ozempic


♦ Ozempic 0,25 mg soluție injectabilă
Un ml soluție conține semaglutidă* 1,34 mg. Un stilou injector (pen) preumplut conține semaglutidă 2 mg, în 1,5 ml soluție. Fiecare doză conține semaglutidă 0,25 mg în 0,19 ml soluție.

♦ Ozempic 0,5 mg soluție injectabilă
Un ml soluție conține semaglutidă* 1,34 mg. Un stilou injector (pen) preumplut conține semaglutidă 2 mg, în 1,5 ml soluție. Fiecare doză conține semaglutidă 0,5 mg în 0,37 ml soluție.

♦ Ozempic 1 mg soluție injectabilă
Un ml soluție conține semaglutidă* 1,34 mg. Un stilou injector (pen) preumplut conține semaglutidă 4 mg, în 3,0 ml soluție. Fiecare doză conține semaglutidă 1 mg în 0,74 ml soluție.

Mod de administrare Ozempic


Ozempic este disponibil sub forma de solutie injectabila in stilouri (penuri) preumplute si se poate obține numai pe baza de prescriptie medicala. 

Se injectează subcutanat, la nivelul abdomenului, coapselor sau in partea superioara a bratelor.

Doza inițială de Ozempic este de 0,25 mg, administrata o data pe săptămână. După 4 săptămâni, doza trebuie crescuta la 0,5 mg. 

Daca este necesar, doza poate fi crescută suplimentar pana la maximum 1 mg cu administrare o data pe săptămână.

Dacă este omisă o doză, aceasta trebuie administrată cât mai curând posibil și în decurs de 5 zile după omitere. 

Dacă au trecut mai mult de 5 zile, trebuie să se renunțe la doza omisă, iar următoarea doză trebuie administrată în ziua programată. În fiecare caz, pacienții își pot relua schema terapeutică obișnuită, cu administrare o dată pe săptămână. 

Reacții adverse și contraindicații


Descrierea reacțiilor adverse selectate

Hipoglicemie

Nu s-au observat episoade hipoglicemice severe în cazurile în care a fost utilizată semaglutida ca monoterapie. Hipoglicemia severă a fost observată mai întâi atunci când semaglutida a fost asociată cu o sulfoniluree (1,2% dintre subiecți, 0,03 evenimente/pacient și an) sau cu insulină (1,5% dintre
subiecți, 0,02 evenimente/pacient și an). Puține episoade (0,1% dintre subiecți, 0,001 evenimente/pacient și an) au fost observate în cazul administrării semaglutidei în asociere cu antidiabetice orale, altele decât sulfoniluree.

Reacții adverse gastrointestinale

Greața a apărut la 17,0% dintre pacienții tratați cu semaglutidă 0,5 mg și la 19,9% dintre pacienții tratați cu semaglutidă 1 mg, diareea la 12,2% și, respectiv, 13,3% iar vărsăturile la 6,4% și, respectiv, 8,4%. Majoritatea acestor evenimente au avut severitate ușoară sau moderată și au fost de durată scurtă. Evenimentele au dus la întreruperea tratamentului la 3,9% și, respectiv, 5% dintre pacienți. 

Evenimentele au fost raportate cel mai frecvent în primele luni de tratament.

Pacienții cu greutate corporală redusă pot prezenta mai multe reacții adverse gastrointestinale atunci
când sunt tratați cu semaglutidă.

Pancreatită acută

Frecvenţa pancreatitei acute confirmate prin adjudecare, raportată în studiile clinice de fază 3a, a fost de 0,3% pentru semaglutidă şi, respectiv, de 0,2% pentru comparator. În studiul rezultatelor cardiovasculare (CVOT) la 2 ani, frecvența pancreatitei acute confirmate prin adjudecare a fost de 0,5%
pentru semaglutidă și de 0,6% pentru placebo.

Complicații ale retinopatiei diabetice

Un studiu clinic cu durata de 2 ani a investigat 3297 de pacienți cu diabet zaharat de tip 2, cu risc cardiovascular crescut, cu un istoric îndelungat de diabet și cu valori ale glicemiei slab controlate. În acest studiu, au apărut evenimente considerate a fi complicații ale retinopatiei diabetice la mai mulți
pacienți tratați cu semaglutidă (3,0%), comparativ cu placebo (1,8%). Acest lucru a fost observat la pacienții cu retinopatie diabetică cunoscută, tratați cu insulină. Diferența de tratament a apărut devreme și a persistat pe tot parcursul studiului.

Creșterea frecvenței cardiace

Creșterea frecvenței cardiace a fost observată la agoniști ai receptorilor GLP-1. În studiile clinice de fază 3a, au fost observate la subiecți tratați cu Ozempic creșteri medii de 1 până la 6 bătăi pe minut
(bpm) de la o valoare de bază de 72 până la 76 bpm. Într-un studiu de lungă durată la subiecți cu factori de risc cardiovascular, 16% dintre subiecții tratați cu Ozempic au avut o creștere a frecvenței cardiace de >10 bpm, comparativ cu 11% dintre subiecții cărora li s-a administrat placebo, după 2 ani de tratament.

Reacții adverse la nivelul locului de injectare

Reacțiile la nivelul locului de injectare (de exemplu erupție cutanată la nivelul locului de injectare, eritem) au fost raportate de 0,6% dintre pacienții cărora li s-a administrat semaglutidă 0,5 mg și de 0,5% dintre pacienții cărora li s-a administrat semaglutidă 1 mg. Aceste reacții au fost de obicei ușoare.


MAI POTI CITI