ROWACHOL CAPSULE păreri forumuri. Rowachol prospect, beneficii, compoziție, administrare și contraindicații.

Părerea recenziilor despre Rowachol, 30 capsule moi, Rowa Wagner extrasă din opiniile și comentariile de pe forumurile cu recomandări despre medicamente tratament pentru colecistite si inflamații ale căilor biliare :

1. Păreri Pozitive - 0,72
2. Sentiment Negativ- 0,50
3. Opinii Neutre - 0,46


Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Nu avem abilitatea de a colecta fiecare recenzie ștearsă; putem identifica recenziile ca șterse doar dacă le colectăm la o dată și apoi observăm că nu mai sunt vizibile la o dată ulterioară.

Chiar dacă recenziile șterse nu afectează evaluarea medie, faptul că au fost luate măsuri pentru ștergerea recenziilor ridică unele întrebări despre integritatea recenziilor pentru produs în ansamblu.

Rowachol capsule moi pareri forum eliminare calculi biliari

În acest prospect găsiți: Ce este Rowachol capsule moi și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați Rowachol capsule; Compoziție Rowachol capsule; Cum să utilizați Rowachol capsule; Reacții adverse posibile si contraindicații Rowachol capsule.

Ce este Rowachol capsule moi și pentru ce se utilizează


Medicamentul Rowachol este utilizat pentru distrugerea (prin dizolvare sau dezintegrare) şi evacuarea (expulzarea) calculilor biliari. 

Rowachol creşte producţia biliară şi relaxează canalele biliare. Acest lucru ajută la reducerea spasmelor dureroase ale căilor biliare. 

Totodată Rowachol capsule moi uşurează eliminarea calculilor biliari prezenţi în vezica biliară împreună cu fierea.

Compoziție Rowachol capsule moi


Substanțele active din compoziție sunt α-pinen, β-pinen, mentol, mentonă, camfen, borneol, cineol. O capsulă conține: α-pinen 13,6 mg, β-pinen 3,4 mg, mentol 32 mg, mentonă 6 mg, borneol 5 mg, camfen 5 mg, cineol 2 mg.

Celelalte componente sunt: 

- capsula - ulei de măsline virgin
- învelişul capsulei: gelatină, glicerol 85%
- etil-hidroxibenzoat de sodiu (E214)
- propil-hidroxibenzoat de sodiu (E217)
- clorofilină cupro-sodica (E141).

Mod de administrare Rowachol capsule moi


Capsula trebuie înghițită întreagă, fără a fi mestecată sau sfărâmată.

Doze
Adulți: doza uzuală este 1 capsulă de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Utilizarea la copii
Copii cu vârsta mai mare de 6 ani: doza uzuală este 1 capsulă de 1- 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

Durata tratamentului depinde de recomandarea medicului, in funcție de tipul afecțiunii și de particularitățile fiecărui caz în parte.

Dacă utilizați mai mult Rowachol capsule decât trebuie
Dacă aţi luat mai multe capsule de Rowachol decât trebuie, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă uitați să utilizaţi Rowachol capsule
Dacă aţi uitat să luați o doză, luați-o imediat ce v-aţi amintit. Nu luați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Apoi, luați doza următoare la ora obișnuită.

Reacții adverse și contraindicații Rowachol capsule moi


Nu utilizați Rowachol capsule

- dacă sunteţi alergic la α-pinen, β-pinen, mentol, mentonă, camfen, borneol, cineol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament; 

-dacă aveți obstrucție biliară, litiază biliară (prezenta calculilor biliari) cu indicație chirurgicală, ocluzie intestinală (ileus), empiem (acumulare de puroi) la nivelul vezicii biliare;

- dacă aveți epilepsie;

- dacă sunteți gravidă;

- dacă alăptați;

- dacă pacientul este un copil cu vârsta mai mică de 6 ani.


Ca toate medicamentele, Rowachol poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Pot apare reacții alergice (chiar întârziate).

Reacțiile adverse sunt rare și minore. 

Un număr mic de pacienți au prezentat eructații și gust de mentă după masă. Acestea pot fi reduse sau evitate prin administrarea medicamentului cu 30 minute înainte de masă.

Un număr foarte redus de pacienți au prezentat senzație de gură uscată și ulcerații bucale, efecte care pot fi înlăturate prin întreruperea tratamentului.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu trebuie să luaţi Rowachol capsule în timpul sarcinii şi alăptării.


MAI POTI CITI