ANTRENAREA undelor cerebrale cu tonuri BINAURALE. Undele creierului contraindicații. Sufletul si frecvențele cerebrale păreri.
Pe multe forumuri am întâlnit diverse opinii și păreri undele creierului și frecventele cerebrale, despre muzica binaurala, Sunete Theta, Tonuri isochronice, Sufletul si frecventele cerebrale, Antrenarea undelor cerebrale și Undele creierului etc. Și de aceea am încercat să rezumăm ce sunt acestea și dacă aduc un beneficiu real stării noastre de sănătate.
Este important să evitați utilizarea terapiei cu tonuri binaurale în timp ce întreprindeți sarcini care necesită vigilență și atenție deplină, cum ar fi conducerea.
Ce sunt și pentru ce se utilizează undele cerebrale și muzica binaurală
Când auziți două tonuri, unul în fiecare ureche, care sunt ușor diferite în frecvență, creierul dvs. procesează un ritm la diferența de frecvențe. Acestea se numesc tonuri binaurale.
Tonurile binaurale sunt considerate iluzii auditive. Pentru ca un ritm binaural să funcționeze, cele două tonuri trebuie să aibă frecvențe mai mici de 1000 Hz , iar diferența dintre cele două tonuri nu poate fi mai mare de 30 Hz. De asemenea, tonurile binaurale trebuie ascultate separat, câte unul prin fiecare ureche.
Se presupune că tonurile binaurale între 1 și 30 Hz creează același tipar de undă cerebrală pe care l-ați experimenta în timpul meditației.
Când ascultați un sunet cu o anumită frecvență, undele creierului dvs. se vor sincroniza cu acea frecvență.
Teoria este că tonurile binaurale pot ajuta la crearea frecvenței necesare creierului pentru a crea aceleași valuri experimentate în mod obișnuit în timpul unei practici de meditație.
Utilizarea sunetelor binaurale în acest mod este uneori numită tehnologie de antrenare a undelor cerebrale.
Mod de utilizare muzica binaurală pentru antrenarea undelor creierului
Va trebui să decideți ce tip de undă cerebrală se potrivește stării dorite.
În general:
♦ Tonurile binaurale din intervalul Delta (1 până la 4 Hz) au fost asociate cu somnul profund și relaxare.
♦ Tonurile binaurale din intervalul Theta (4 până la 8 Hz) sunt legate de somnul REM, anxietate redusă, relaxare, precum și stări meditative și creative.
♦ Se consideră că binauralele frecvențelor Alfa (8-13 Hz) încurajează relaxarea, promovează pozitivitatea și scad anxietatea.
♦ Bătăile binaurale în frecvențele Beta inferioare (14-30 Hz) au fost legate de creșterea concentrației și vigilenței, rezolvarea problemelor și îmbunătățirea memoriei. Cu toate acestea, poate crește și anxietatea la capătul superior al gamei.
♦ Undele cerebrale Gamma: Acest tipar de frecvență reprezintă o gamă de 30-50 Hz. Autorii studiului sugerează că aceste frecvențe promovează menținerea excitării în timp ce o persoană este trează.
Găsiți un loc confortabil, fără distracții. Pur și simplu ascultați sunetul binaural pentru cel puțin 30 de minute în fiecare zi în căști, pentru a vă asigura că ritmul este antrenat (a căzut în sincronizare) în tot creierul.
Pentru a asculta ritmurile binaurale, o persoană va avea nevoie de o pereche de căști stereo și de un player MP3 sau de un alt sistem muzical.
Reacții adverse și contraindicații sunete binaurale
Nu există efecte secundare cunoscute la ascultarea ritmurilor binaurale, dar veți dori să vă asigurați că nivelul sonor care vine prin căști nu este setat prea mare.
Expunerea îndelungată la sunete de peste 85 decibeli poate provoca pierderea auzului în timp. Acesta este aproximativ nivelul zgomotului produs de traficul intens.
Tehnologia binaurală a sunetelor pentru antrenarea creierului ar putea fi o problemă dacă aveți epilepsie , deci ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a o încerca.