CLISMA LAX Sofar păreri forumuri. Clisma Lax prospect, beneficii, compoziție, mod de utilizare și contraindicații.

Distribuție păreri Clisma Lax Sofar 133 ml raport extras din opiniile și comentariile de pe forumurile cu recomandări despre medicamente pentru clismă farmacie pentru acasă:

1. Păreri Pozitive - 0,74
2. Sentiment Negativ- 0,56
3. Opinii Neutre - 0,48


Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Nu avem abilitatea de a colecta fiecare recenzie ștearsă; putem identifica recenziile ca șterse doar dacă le colectăm la o dată și apoi observăm că nu mai sunt vizibile la o dată ulterioară.

Chiar dacă recenziile șterse nu afectează evaluarea medie, faptul că au fost luate măsuri pentru ștergerea recenziilor ridică unele întrebări despre integritatea recenziilor pentru produs în ansamblu.

pareri clisma lax sofar forum medicamente  clisma pt acasă


În acest prospect găsiți: Ce este și pentru ce se utilizează Clisma Lax; Compoziție Clisma Lax; Cum să utilizați Clisma Lax; Reacții adverse posibile si contraindicații Clisma Lax .

Ce este Clisma Lax Sofar și pentru ce se utilizează

Clisma-Lax este un dispozitiv conceput pentru efectuarea de clistere de curățare a intestinului gros in mod ușor, rapid, sigur si igienic; este gata confecționat si aplicarea sa nu necesita nici un alt accesoriu si nici necesitatea de a pregăti completări secundare.

Clisma-Lax conține o soluție apoasa salina si consta intr-un flacon moale si ușor de manevrat din plastic, care are si funcția de dispozitiv de administrare, prevăzut cu canula rectala atraumatică prelubrifiată, dotata cu o valva brevetata pentru reglarea vitezei de scurgere cu mecanism anti scurgere.

Cu Clisma-Lax totul este deja gata: atât soluția salina activa conținută in flacon, cat si flaconul in sine, care este si instrument de administrare.

Așadar, acest dispozitiv face astfel încât clisterul, care in trecut era o practica destul de neplăcută si laborioasa, sa fie o intervenție foarte rapida, ce poate fi practicata atât acasă cat si in alta parte, in condiții de siguranță si de igiena sporite, făraș a mai prezenta disconfortul, riscurile si irosirea de timp care caracterizau metodele tradiționale.

Compoziție Clisma Lax


Conține o soluție având următoarea compoziție pentru 100ml: 

- fosfat sodic monobazic anhidro (NaH2PO4) g 13,91;

- fosfat sodic bibazic anhidro (Na2HPO4)G 3,18g;

- hidroxid de sodiu; 

- benzoat de sodiu;

- metilparahidroxibenzoat,

- apa distilata c.s. la 100ml.

Mod de utilizare Clisma Lax


Clisma-Lax este indicat in cazuri de constipație si pentru golirea rectului înainte de examenele de diagnosticare, radiografice, urologice, ginecologice si colonscopice.

Dozajul pentru adulți si pentru copii de peste 12 ani este de un flacon sau conform prescripției medicului: in caz de nevoi speciale, se pot administra consecutiv doua sau trei flacoane.

Pentru copii cu vârsta cuprinsa intre 3 si 12 ani, jumătate de flacon sau conform  prescripției medicului.
Nu trebuie utilizat pentru copii sub vârsta de 3 ani.

Utilizarea Clisma Lax poate contribui la corectarea dereglărilor provocate de constipație si la reglarea intestinului dar, exceptând cazurile in care este recomandat de medic, administrarea cotidiana de Clisma Lax nu trebuie sa depășească 7 zile.

Clisma-Lax poate fi efectuat la temperatura  mediului ambient. În cazul in care este preferat călduț, este de ajuns sa fie pus in contact cu apa calda(prin scufundare sub jetul de la robinet).Pentru un efect mai bun, este recomandata efectuarea Clisma Lax in poziție culcat pe soldul stâng.

Pentru o acțiune mai buna de curățare, dezmierdabilă înainte de examenele de diagnosticare, luați poziția genupectorala timp de câteva minute, imediat după administrare.

Îndepărtați capacul de protecție de pe canula rectala.

Luați flaconul si introduceți in mod delicat canula in rect, în direcția buricului, apoi apăsați flaconul total. Este prevăzută rămânerea in flacon a unui rest de soluție. La copii, canula nu trebuie sa pătrundă cu mai mult de jumătate din lungimea sa.

Odată terminata injectarea, extrageți canula si aruncați dispozitivul introdus.

Rămâneți in poziție culcat pana când simțiți nevoia urgenta de a evacua, care de obicei se manifesta in 5 minute.

Nu este necesar sa rețineți clisterul mai mult de 5 minute, pregătind-va in orice caz de evacuare, chiar si in lipsa stimulilor, deoarece soluția administrata trebuie eliminata in orice caz in cel mai scurt timp posibil.


Reacții adverse și contraindicații Clisma Lax


La fel ca si alte produse analoage, Clisma Lax este in general bine tolerat in orice etapa de vârstă si condiție.

In orice caz, Clisma Lax este contraindicat , ca si orice alte clistere evacuative, in cazul pacienților dializați; in cazul in care se suferă de tulburări ce ar putea prelungi  rămânerea soluției in intestin, precum: megacolon, obstrucție sau stenoza intestinala, fecalom.

In plus, Clisma Lax este contraindicat in caz de hemoroizi; în cazul bolilor inflamatorii acute si cronice ale intestinului si in caz de grețuri, vărsături si dureri abdominale.

La copii cu vârsta sub 12 ani si la persoanele in vârstă care nu au o stare buna de sănătate, consultați medicul înainte de a utiliza Clisma Lax.

MAI POTI CITI