EFECTELE secundare ale uleiului de RICIN și BENEFICIILE acestuia apreciat pe forumuri
Să ne facem o părere despre beneficiile uleiului de ricin dar și despre efectele secundare ale acestuia, mai ales că pe forumuri, reacțiile adverse și contraindicațiile uleiului de ricin ocupă un loc important în discuții.
Așadar, iată care sunt principalele efecte secundare care se pot întâlni în urma utilizării uleiului de ricin
Exista diverse situații când uleiul de ricin poate avea efecte adverse la unele persoane.
Folosit intern, în cantități mai mari decât cele recomandate, uleiul de ricin poate provoca următoarele efecte secundare:
♦ travaliu – dacă ești însărcinată, este bine sa eviți uleiul de ricin. In unele situații, acest efect al uleiului poate fi un beneficiu
♦ diaree – poate fi provocata de ricina, o substanță considerata toxica pe care o conțin semințele plantei (are efect laxativ)
♦ vărsături si greata
♦ crampe abdominale
♦ arsuri la stomac
♦ amețeală, halucinații sau leșin
♦ dureri în piept
De asemenea, nu trebuie să folosești ulei de ricin dacă suferi de hemoroizi, colită sau probleme similare. Poți experimenta dureri puternice și te poți deshidrata.
Dozele recomandate pentru uz intern ale uleiului de ricin sunt:
Nu se recomanda utilizarea interna a uleiului de ricin pe o perioada mai lunga de o săptămână. De altfel, nu depășiți doza zilnica recomandata de 60 ml/zi.
Dacă tot am vorbit despre reacțiile adverse și efectele secundare ale uleiului de ricin să vedem și care sunt cele mai importante beneficii ale sale pentru sănătate și frumusețe:
♦ Uleiul de ricin este ideal pentru îngrijirea pielii
Uleiul de ricin este un agent hidratant natural ce hrănește pielea și o menține tânără și sănătoasă. Acesta este un produs ideal pentru cei care se confruntă cu uscarea sau cojirea pielii, eczeme și orice alte probleme de acest gen.
Grație proprietăților sale antibacteriene, uleiul de ricin este util pentru a trata chiar și arsurile sau rănile superficiale. Mai mult, uleiul de ricin conține antioxidanți ce stopează deteriorarea celulelor, prevenind îmbătrânirea prematură.
♦ Uleiul de ricin un remediu util pentru tratarea acneei
Datorita proprietăților antiinflamatoare si antimicrobiene, uleiul de ricin ajuta la tratarea acneei.
Seara, înainte de a merge la culcare, curata foarte bine tenul. Pune câteva picături de ulei de ricin pe o discheta demachianta îmbibată in apa călduță. Cu mișcări circulare freacă fata cu discheta. Lasă uleiul de ricin sa acționeze peste noapte.
Dimineața clătește bine fata cu apa din abundenta. Repeta tratamentul în fiecare seara pana vei observa o îmbunatățire a aspectului tenului.
♦ Uleiul de ricin ameliorează durerea produsă de artrită
Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de ricin fac ca acest produs să fie util pentru a masa regiunile dureroase afectate de artrită.
- Înmoaie un tampon medicinal în ulei de ricin și masează articulațiile afectate, apoi acoperă regiunea vizată cu un pansament.
- Aplică o sticlă cu apă caldă sau o pernă electrică pe zona afectată.
- Lasă tratamentul să acționeze timp de 30-40 de minute și aplică-l zilnic.
♦ Uleiul de ricin luptă împotriva căderii parului
Este un remediu natural foarte eficient împotriva căderii parului. Acesta are proprietăți de regenerare si stimulează creșterea firului de par.
Aplica uleiul de ricin la rădăcina firului de par umed. Masează bine si acoperă parul cu un prosop sau cu o casca de dus. Lasă-l sa acționeze cel putin doua ore.
Spală apoi bine părul cu șampon.
După cum se observă, uleiul de ricin nu are multe contraindicații, mai ales dacă este utilizat conform recomandărilor, în schimb beneficiile sale pentru sănătate și frumusețe sunt nenumărate.