Sfaturi pentru o VEDERE SĂNĂTOASĂ. Vitamine pentru ochi sănătoși.Vederea este vitală pentru aproape tot ceea ce facem. Fie că conduceți, gătiți, vizionați un film sau navigați pe Internet, doriți ca sănătatea ochilor dvs. să fie maximă, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți. 

Aruncați o privire la aceste trei modalități sigure pentru a vă păstra sănătatea ochilor.

1) Consultați-vă medicul de ochi

Examenele oftalmologice anuale complete sunt excelente pentru a păstra o bază de informații și vă vor arăta dacă trebuie să vă actualizați ochelarii de vedere. 

Cu cât știți mai multe, cu atât este mai ușor să vă mențineți ochii cât mai sănătoși.

2) Protecția este esențială pentru o vedere sănătoasă

Razele UV. Lumină albastră. Praf. Resturi. Toate acestea ne pot afecta ochii în moduri diferite. 

pareri vitamine pentru ochi sănătoși si vedere buna

Fie că este vorba de ochelari de soare pentru timpul liber sau ochelari de protecție în timpul sportului preferat, purtarea protecției potrivite la momentul potrivit poate face o mare diferență în păstrarea sănătății oculare.

3) Hrănește-ți ochii adoptând o dietă potrivită

Există o mulțime de cercetări care arată corelația dintre o dietă sănătoasă și sănătatea ochilor. Suplimentele nutritive completează dieta noastră, susținând unul dintre cele mai importante simțuri ale corpului.

Ce vitamine și nutrienți ajută la menținerea sănătății ochilor?

Nutrienții numiți carotenoizi, cum ar fi luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina, sunt importanți pentru sănătatea ochilor.

Carotenoizii vă protejează ochii de efectele luminii albastre și ultraviolete și de stresul oxidativ. 

Grăsimile omega-3, precum cele găsite în peștele și semințele de in, sunt bune și pentru sănătatea ochilor. 

Alți nutrienți care susțin sănătatea ochilor includ vitamina C, vitamina E și zinc.

Ce suplimente îți susțin sănătatea ochilor?

Suplimentarea cu acizi grași omega-3, carotenoizi, inclusiv astaxantină, luteină și zeaxantină, vitaminele A, complexul B și E și coenzima Q10 s-au dovedit a sprijini sănătatea ochilor, în special pe măsură ce îmbătrânim.

Cum puteți filtra lumina albastră pentru a evita disconfortul ochilor?

Carotenoidele maculare luteina, zeaxantina și mezo-zeaxantina ajută la revitalizarea densității pigmentului macular. 

Pigmentul macular este substanța din retină care filtrează lumina albastră (inclusiv cea emisă de dispozitivele electronice) înainte ca acesta să ajungă la fotoreceptorii sensibili din partea din spate a ochiului. 

Persoanele ale căror diete nu oferă cantități sănătoase ale acestor carotenoizi pot constata că suplimentarea cu luteină, zeaxantină și mezo-zeaxantină ajută la menținerea confortului ochilor. 

Când petreceți timpul în aer liber sau când conduceți, ochelarii de soare care blochează lumina ultravioletă și albastră pot oferi suport suplimentar.


MAI POTI CITI