Un VIRUS antic ar fi putut da naștere CONȘTIINȚEI umane datorită genei ARC.

Un virus antic poate fi responsabil pentru apariția conștiinței umane


Explicarea de ce și cum apar gândurile noastre a fost întotdeauna un mister științific.

Două lucrări publicate în jurnalul Cell discută despre originea genei Arc, care împachetează informații genetice și le trimite în jurul celulelor nervoase în mici capsule de tip virus.

Se consideră că aceste pachete de informații sunt esențiale pentru modul în care comunică nervii noștri și ar putea fi responsabile pentru gândurile noastre.

Elissa D. Pastuzyn, care a fost autorul unuia dintre studii, a spus: „Analiza evolutivă indică faptul că Arc este derivat dintr-o linie de retrotranspoziții Ty3, care sunt, de asemenea, strămoși ai retrovirusurilor”.

virușii antici au creat conștiința umană

Virusul antic este încă foarte viu în creierul uman de astăzi, unde îndeplinește sarcina virală de a împacheta informațiile genetice și de a le trimite de la celulele nervoase către vecinii lor în mici ”capsule” care se aseamănă cu virusurile. 

Aceste mici pachete de informații ar putea fi elemente critice ale modului în care nervii comunică și se reorganizează în timp - sarcini considerate necesare pentru gândirea de ordin superior, au spus cercetătorii.

Se crede că între 40% și 80% din genomul uman a fost dezvoltat datorită virusurilor antice.

Spre deosebire de bacterii, care pur și simplu trăiesc în organism, virușii modifică activ celulele, injectându-și propriul cod genetic.

Acest lucru poate fi adesea complet inutil - și uneori provoacă vătămări, inclusiv prin reproducerea mai multor viruși - dar ocazional ajungem cu modificări utile.

Și se pare că un virus antic ar fi putut da naștere tuturor gândurilor umane - datorită genei Arc.

Elisa Pastuzyn spune că virusul a fost „refăcut în timpul evoluției, pentru a media comunicarea intercelulară în sistemul nervos”.

James Ashley, care a fost autorul unuia dintre studii, a spus: „Gena neuronală Arc este esențială pentru stocarea de lungă durată a informațiilor în creierul mamiferelor, mediază diferite forme de plasticitate sinaptică și a fost implicată în tulburările neurodezvoltării”.

El adaugă că mutațiile genei au fost „legate de autism și schizofrenie”, ceea ce sugerează că Arc are un rol esențial de jucat în modul în care percepem și reacționăm la lumea din jurul nostru.

MAI POTI CITI