UNDELE cerebrale Ritmurile creierului și intrarea în starea de transă, extaz divin și starea de Nirvana

Antrenarea undelor cerebrale și Undele creierului pentru intrarea în starea de transă, de extaz și starea de Nirvana


Progresele științifice și noile tehnologii, cum ar fi EEG computerizat , tomografia cu emisie de pozitroni , fluxul sanguin cerebral regional și imagistica prin rezonanță magnetică nucleară, (RMN) oferă instrumente măsurabile pentru a ajuta la înțelegerea fenomenelor de transă.

Există 4 stări principale ale undelor cerebrale care variază de la Delta cu amplitudine ridicată, cu frecvență joasă până la Beta cu amplitudine mică, dar cu frecvență înaltă. 

Aceste stări variază de la somn profund fără vise la o stare de excitare ridicată. Aceste 4 stări de undă cerebrală sunt comune la majoritatea oamenilor. 

Toate nivelurile de unde cerebrale există în toată lumea în orice moment, chiar dacă unul dintre acestea este în prim-plan în funcție de nivelul de activitate. 

Când o persoană se află într-o stare excitată și prezintă un model de undă cerebrală Beta, creierul său prezintă, de asemenea, o componentă vibrațională Alfa, Teta și Delta, chiar dacă aceasta poate fi într-o mică parte detectabilă.

Cercetătorii de la Universitatea din Philadelphia  au condus un studiu asupra unor credincioși creștini din Freedom Valley Worship Center, Gettysburg, Pennsylvania, studiu care a arătat că glossolalia -VORBIREA ÎN LIMBI (vocalizare sau  rugăciune  în formă de limbaj necunoscut, așa cum este văzută de membrii unor secte creștine) activează zone ale creierului care țin de de controlul voluntar. 

În plus, lobul frontal al creierului, care monitorizează vorbirea, a scăzut semnificativ în activitate pe măsură ce participanții la studiu VORBEAU ÎN LIMBI.

antrenarea undelor creierului pentru meditație si transa


Dr. Andrew B. Newberg , în analiza studiilor sale anterioare, spre deosebire de scanările RMN ale subiecților testați, a afirmat că călugării budiști în meditație și călugărițele franciscane în rugăciune au prezentat o activitate crescută în lobul frontal și, ulterior, comportamentele acestora, foarte mult sub control voluntar. 

Studiul a constatat această caracteristică deosebită de control a corpului doar la vorbitorii de limbă (a se vedea, de asemenea, xenoglossia).

Un studiu realizat de American Journal of Human Biology a constatat că vorbirea în limbi a fost asociată atât cu o reducere a cortizolului circulator, cât și cu îmbunătățiri ale activității enzimei alfa-amilază - doi biomarkeri obișnuiți ai reducerii stresului care pot fi măsurați în salivă. 

Disciplinele convergente: neuroantropologia, etnomuzicologia, neuroteologia si neuroștiințele cognitive, printre altele, efectuează cercetări în inducerea transei, (stări modificate de conștiință) care rezultă în urma antrenării neuronilor prin modalități senzoriale, de exemplu polyharmonics, multiphonics și polyrhythms prin canalul auditiv si kinestezic.

Neuroantropologia si neuroștiințele cognitive reprezintă cercetarii asupra inducerii stării de transă, de stări modificate de conștiință (eventual, generând o conștiință mai înaltă ), care rezultă din procesele neuronale în urma antrenării cu aceste polyharmonics și multiphonics . 

Cercetări conexe au fost efectuate în antrenarea neuronală cu poliritmuri percutante. 

Timbrurile acustice tradiționale tibetane la boluri și polyrhythms și multiphonics sunt considerate meditative și calmante, iar armonia efectelor acestora reprezintă un instrument pentru a modifica potențial conștiința și sunt explorate de oameni de știință, profesioniști din domeniul medical și terapeuți.


MAI POTI CITI