LARINGITA remedii naturiste eficiente. Tratament homeopat pentru Laringită fără efecte secundare.

Laringita cele mai bune remedii și tratamente naturale pe care le poți face acasă


ATENȚIE! Laringita ar trebui să se vindece de la sine, in cel mult o săptămână, fără tratament. Dar daca simptomele laringitei persista sau se agravează, trebuie sa mergi la medic

Tratamentul acasă din primele 2 săptămâni de laringita cuprinde:

➤ repaus vocal;
➤ renuntarea la fumat;
➤ evitarea mediilor uscate cu fum sau praf;
➤ hidratare corespunzatoare (mai ales apa);
➤ evitarea alcoolului sau a bauturilor care contin cofeina;
➤ sunt necesare antipiretice si antiinflamatoare, decongestionante nazale, tratament pentru scaderea aciditatii gastrice daca este cazul, antiseptice orofaringiene;
➤ in anumite cazuri, medicul specialist poate decide si alta abordare de tratament, care sa includa antibiotice si corticosteroizi;
➤ antibiotice: se prescriu numai pentru infectii bacteriene;
➤ administrarea de analgezice: paracetamol sau ibuprofen;
➤ folosirea unui umidificator in camera unde se doarme.
remedii naturiste pt laringita care au efect

Tratamente naturale alternative împotriva laringitei


Exista si alte proceduri care pot usura simptomatologia in cazul laringitei:

👉 inhalatii cu substante balsamice;
👉 aplicarea de caldura locala in jurul gatului;
👉 acupunctura: consta in insertia unor ace lungi foarte subțiri in anumite puncte de pe suprafata corpului. Este o procedura dureroasa, care ajuta la vindecare, creste imunitatea si poate fi folosita in scop terapeutic.
👉 reflexoterapie: este o forma de masaj localizat la nivelul talpilor, palmelor si lobului urechii. Trebuie o atenție deosebita la punctele cheie energetice. Este esențială precizia. Reflexoterapia poate vindeca numeroase afecțiuni.
👉 mesaj terapeutic / balneoterapia: metoda de tratament care folosește băile pentru ameliorarea sau tratarea unor afectiuni.

Tratament homeopat împotriva laringitei


Trebuie sa stii ca eficienta tratamentelor homeopate este limitata. Nu exista studii suficiente care sa ateste cu certitudine eficienta acestor tratamente in ameliorarea simptomelor laringitei. 

Cu toate acestea, dacă simptomele laringitei nu pun viata in pericol, se pot încerca următoarele remedii naturiste homeopate:

👉 Aconitum: cu efect pentru tuse uscata, răgușeală, expunere la aer rece sau uscat.
👉 Spongia tosta 30: tuse laringiana.
👉 Belladona: răgușeală, durere de gat, gat inflamat si rosu, dificultăți la înghițire.
👉 Drosera 30: tuse uscata si iritata, dificultăți de înghițire.
👉 Iodum 30, Manganum 30.

Flori de mușețel: mușețelul este antiinflamator, antiseptic, emolient, cicatrizant. Se poate consuma de 2 ori pe zi, sub forma de infuzie.

Propolis: se ia in fiecare dimineața o granula de propolis (cat un bob de piper). Se poate administra o perioada îndelungată (in anotimpul rece) sau 10 zile pe luna.
Sânziene.
Arnica.
Patlagina.
Sulfina.
Fenicul (fructe).

De asemenea în tratarea laringitei poti face inhalații cu flori de musetel, anason, menta, rozmarin, lavanda, uleiuri eterice de menta, brad, lavanda (câteva picaturi turnate in apa fierbinte). Se repeta dimineata si seara.

De asemenea, pentru a trata laringita poti face gargara de apa cu sare pentru laringita acuta (1/2 litru de apa in care se dizolva un pumn de sare).


MAI POTI CITI