NOLPANTA 20 mg păreri forum remedii pentru arsuri la stomac, prospect, beneficii, compoziție și mod de administrare

Părerea comentariilor despre Nolpanta 20 mg KRKA xtrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre remedii al simptomelor de reflux (de exemplu, arsuri în piept, regurgitaţie acidă) la adulţi:

1. Păreri Pozitive - 0,73
2. Păreri Negative- 0,52
3. Opinii Neutre - 0,67

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Emotia părerilor referitoare la Nolpanta 20 mg (Plutchik)
<0,5 = nu este probabil prezent
> 0,5 = probabil prezent
> 0,75 = foarte probabil prezent

Multumire - 0,67
Anticipare - 0,65

În acest prospect găsiți: Cum și pentru ce se utilizează Nolpanta 20 mg ; Înainte să utilizați Nolpanta 20 mg ; Compoziție Nolpanta 20 mg ; Cum să utilizați Nolpanta 20 mg  ; Reacții adverse posibile si contraindicații Nolpanta 20 mg .
nolpanta 20 mg pareri forum remedii pentru arsuri la stomac

Ce este și pentru ce se utilizează Nolpanta 20 mg


Nolpanta conţine substanţa activă pantoprazol, care blochează ‘pompa’ care produce acidul din stomac.  În acest mod, reduce cantitatea de acid din stomacul dumneavoastră.

Nolpanta este utilizat în tratamentul de scurtă durată al simptomelor de reflux (de exemplu, arsuri în piept, regurgitaţie acidă) la adulţi.

Refluxul este întoarcerea acidului din stomac în esofag, care se inflamează şi devine dureros. Astfel, apar simptome ca senzaţie dureroasă de arsură în piept, care urcă până în gât (arsură) şi gust acru în gură (regurgitaţie acidă).

Chiar dacă după numai o zi de tratament cu Nolpanta puteţi constata ameliorarea refluxului acid şi a
arsurilor din piept, acest medicament nu este recomandat pentru ameliorare imediată a simptomelor, care poate apărea după un tratament de 2–3 zile consecutive.

Înainte să luați Nolpanat 20 mg

Nu luaţi Nolpanta

- dacă sunteţi alergic la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
(enumerate la punctul 6),

- dacă aveţi vârsta sub 18 ani,

- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi 

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, contactaţi-l înainte să luaţi acest medicament.  

Compoziție Nolpanta 20 mg


Substanţa activă este pantoprazol. Fiecare comprimat conţine pantoprazol 20 mg ca substanţă activă (echivalent cu pantoprazol sodic sesquihidrat 22,55 mg).

- Celelalte componente sunt: manitol, crospovidonă, carbonat de sodiu anhidru, sorbitol şi stearat de calciu în nucleul comprimatului, şi hipromeloză, povidonă, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fer (E 172), propilenglicol, copolimer de acid metacrilic-acrilat de etil (1:1) dispersie 30%, talc, macrogol 6000.

Mod de administrare Nolpanta 20 mg


Doza recomandată este de un comprimat pe zi. Nu depăşiţi doza recomandată de 20 mg pantoprazol pe zi.

Trebuie să luaţi acest medicament cel puţin 2–3 zile consecutive. La dispariţia simptomelor, întrerupeţi tratamentul cu Nolpanta. 

Cu toate că puteţi constata ameliorarea refluxului acid şi a arsurilor din piept după numai o zi de tratament cu Nolpanta, acest medicament nu este făcut pentru ameliorare imediată a simptomelor.

Dacă nu apare o ameliorare a simptomelor după un tratament continuu de 2 săptămâni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. 

Reacții adverse și contraindicații


Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţii alergice grave (rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane): reacţii de hipersensibilitate, aşa numitele reacţii anafilactice, şoc anafilactic şi angioedem. Simptomele obişnuite sunt: umflarea feţei, buzelor, gurii, limbii şi/sau gâtului, care pot determina dificultate la înghiţire sau respiraţie, blânde (urticarie), ameţeli severe cu bătăi foarte rapide ale inimii şi transpiraţie abundentă.

Reacţii severe ale pielii (cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile): erupţie trecătoare pe piele, cu umflături, apariţia de vezicule şi jupuirea pielii, jupuirea pielii şi sângerare în jurul ochilor, nasului, gurii sau organelor genitale şi deteriorarea rapidă a stării de sănătate, sau erupţii trecătoare pe piele după expunerea la soare.

Reacţii adverse mai puţin frecvente(pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- durere de cap; ameţeli; diaree; stare de rău, vărsături; balonare şi meteorism (gaze); constipaţie; gură uscată; durere de abdomen şi disconfort; erupţii trecătoare pe piele sau blânde; mâncărime; slăbiciune, epuizare sau stare generală modificată; tulburări ale somnului; creşterea nivelelor enzimelor ficatului în testele de sânge.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- tulburări de vedere, cum este vederea înceţoşată; dureri la nivelul articulaţiilor; dureri musculare; modificări ale greutăţii corporale; creşterea temperaturii corpului; umflături ale extremităţilor; reacţii alergice; depresie; creşterea nivelelor bilirubinei şi a grăsimilor în sânge (observate în testele de sânge), creşterea în dimensiuni a sânilor la bărbaţi; tulburări ale gustului.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum și de unde cumperi Nolpanta 20 mg la cel mai bun preț


Specialiștii recomandă să cumperi din surse de încredere. Farmaciile și plafarurile online reprezintă o variantă bună, dar doar acele farmacii și plafare online care sunt verificate și care oferă servicii profesionale clienților.

MAI POTI CITI