Rădăcina de BRUSTURE beneficii ca remediu în tratarea Acneei, Psoriazisul și Eczemelor păreri forumuri naturiste

Rădăcina de brusture pentru ce se folosește, ce benefici și proprietăți are. Rădăcina de brusture remediu naturist ce ajută de la afecțiuni ale pielei la caderea parului.


Pe forumurile de medicină naturistă părerile despre rădăcina de brusture sunt pozitive și expirmă încrederea în eficiența sa pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema, dar și pentru alte utilizări ca remeiu natural pentru sănătate.

Ce este rădăcina de brusture și la ce ajută ca remediu natural


Rãdãcina de brusture este folositã pentru afecţiunea sa diureticã, sudorificã, depurativã şi uşor hipoglicemiantã, antitumoralã, antimutagenicã, hepatoprotectoare şi antioxidantã.

Rădăcina de brusture conține mai multe tipuri de antioxidanți puternici, inclusiv quercetină, luteolină și acizi fenolici. Antioxidanții protejează celulele din corp de daunele cauzate de radicalii liberi și pot ajuta la tratarea și prevenirea mai multor probleme de sănătate. 

remediu radacina de brusture proprietati la ce ajuta contraindicatii

Acțiunea antioxidantă ajută la reducerea inflamației; un studiu clinic din 2014 a constatat că rădăcina de brusture a redus markerii inflamatori din sânge la pacienții cu osteoartrită.

Rădăcina de brusture a fost folosită de mult timp pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema. 

Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale rădăcinii pot ajuta la rezolvarea problemelor pielii atunci când este aplicată local. Cercetătorii au găsit dovezi că rădăcina de brusture poate ajuta și la tratarea arsurilor topice. Pentru purificarea tenului și stimularea circulației, poți încerca o mască cu extract brusture.

Ce efecte adverse și contraindicații are rădăcina de brusture


Gravidele sau femeile care încearcă să rămână însărcinate nu trebuie să consume rădăcină de brusture și nici suplimente.

Dacă iei suplimente cu brusture, respectă dozele indicate pe ambalaj. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili clar siguranța acestor suplimente.

Rădăcina de brusture este un diuretic natural, deci nu ar trebui să o consumi dacă ești deshidratat. De asemenea, nu ar trebui să iei suplimente cu brusture dacă ai tratament cu diuretice recomandat de medic, deoarece combinația poate crește deshidratarea.

Dacă ești alergic la crizanteme sau margarete, este posibil să ai un risc crescut de a avea o reacție alergică la rădăcina de brusture și ar trebui să o eviți.

Mod de administrare și preparare remedii naturiste pe bază de rădăcină de brusture


♦ Pentru uz intern, se preparã un decoct din 4 linguri de pulbere de rãdãcinã, la 1 litru de apã. Se bea pânã la 1 litru pe zi. 

De asemenea, se poate încerca maceratul la rece pregãtit din 4 linguri de rãdãcinã, la 1 litru de apã. Macerarea se face timp de 6-8 ore.

♦ În diabet se recomandã infuzia din 1 lingurã de rãdãcinã de brusture, la 1 canã cu apã. Din aceasta se beau 2-3 cãni pe zi.

♦ Pentru uz extern, se preparã un decoct din 2 linguri de rãdãcinã de brusture mãrunţitã, la 1 canã cu apã. Se strecoarã dupã un sfert de orã şi sefoloseşte sub formã de comprese, frecţii sau spãlãturi locale.


MAI POTI CITI