Săptămâna 12 de sarcină forum. Crampe în săptămâna 12 de sarcină. Sfaturi și recomandări.

Sânii în săptămâna 11 de sarcina, burtica la 12 săptămâni de sarcina, săptămâna 12 de sarcina forum, săptămâna 12 de sarcina sexul copilului sau crampe in săptămâna 12 de sarcina, iată câteva dintre interesele cele mai observate pe forumurile de discuții online.

SUMAR ARTICOL Săptămâna 12 de sarcină forum
 
➤ Bebelușul tau in săptămâna 12 de sarcină
 
➤ Corpul tau in săptămâna 12 de sarcină
 
➤ Sfaturi și recomandări pentru săptămâna 12 de sarcină
 
Bebelușul tau in săptămâna 12 de sarcină

În săptămâna 12 de sarcină bebelușul măsoară intre 5 – 7 cm si cântărește aproximativ 15 grame. 

Organele vitale continua sa crească, iar fătul începe sa-si flexeze membrele si sa se miște destul de mult prin uter, însă mămica nu va simți deocamdată prea mult mișcarea sa. Săptămâna 12 de sarcină forum recomandări medicale


Deja fătul are capacitatea de a-si strânge pumnul. 

In aceasta perioada măduva spinării va începe sa producă celule albe, atât de necesare la întâlnirea cu mediul exterior, fiind importante pentru sistemul sau imunitar, iar splina si ficatul încep sa producă anticorpi. 

De asemenea, glandele sudoripare încep sa se formeze, iar cele salivare sa funcționeze si organele genitale încep sa fie din ce in ce mai vizibile.

In săptămână 12 de sarcina, pleoapele s-au format complet si se închid, ramanand asa pana la finalul celui de-al doilea trimestru de sarcina. De asemenea, apar sprâncenele si încep sa se formeze unghiile si chiar sa crească. 

Un alt aspect care merita punctat si care este caracteristic in saptamana 12 de sarcina este formarea amprentelor la degete.

Corpul tău in săptămâna 12 de sarcina

In săptămâna 12 de sarcina, uterul ajunge din pelvis in zona abdomenului si odată cu aceasta mutare si senzația de a urina frecvent se va mai diminua. 

Totodata, stare de greata si senzația de voma vor începe treptat sa dispară, in schimb oboseala si starea de amețeală vor continua sa-si facă simțită prezenta.

Un aspect care se manifesta acum într-un mod diferit de la femeie la femeie este apetitul sexual. 

In timp ce unele femei pot sa aibă un libidou crescut, altele se vor confrunta cu pierderea sa, iar acest aspect trebuie discutat cu partenerul pentru ca este perfect normal.

In săptămâna 12 de sarcina apare linia neagra, o linie verticala care apare pe abdomen si este mai închisă la culoare, iar areolele din jurul sânilor devin mult mai închise la culoare. 

Totodata, pot sa înceapă sa apară cârceii la picioare, iar senzația de sete si căldură in corp, chiar însoțită de transpirație, poate persista. 

Tot ca urmare a schimbărilor hormonale, unele femei pot avea somnul mai agitat si pot avea vise ciudate care, insa, nu trebuie luate in seama.

Sfaturi pentru săptămâna 12 de sarcină

Femeile care au un libidou crescut in aceasta perioada sunt sfatuite sa faca sex doar dacă nu au dureri sau contracții musculare. In continuare, alimentația este importanta, de aceasta depinzând foarte mult si starea de constipație. 

Refluxul gastroesofagian poate continua, de aceea mesele formate din porții mici si dese sunt cea mai buna soluție pentru a evita arsurile stomacale. 

Practic, si in săptămâna 12 de sarcina va trebui sa continui cu recomândările alimentare, si nu numai, din săptămânile anterioare. 

Evita cat mai mult posibil pestele si scoate din meniu sushi sau orice alt aliment nepreparat termic.


MAI POTI CITI