TOP Remedii ARSURI GASTRICE. LEACURI naturale Arsuri la stomac si balonare.

Vezi care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru arsuri la stomac, leacuri arsuri la stomac si balonare, ceaiuri pentru arsuri la stomac, alimente care calmează arsurile la stomac.


♦ Sucul pur de Aloe Vera remediu excelent pentru arsurile de stomac

Aloe Vera este o plantă medicinală care are proprietăți deosebite de protecţie a mucoasei gastrice şi de inhibare a dezvoltării bacteriei Helicobacter pylori. Se poate consuma în asociere cu mentă, muşeţel, lemn-dulce.
remedii naturale arsuri la stomac forum leacuri naturiste

♦ Busuiocul remediu natural care reduce aciditatea din stomac

Pentru că busuiocul este un antiseptic intestinal, absoarbe gazele din stomac, stimulează digestia datorită uleiului volatil, este eficient în calmarea arsurilor la stomac.

Două lingurițe de busuioc mărunțit se pun în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. 

Se pot consuma două-trei ceaiuri pe zi. Ceaiul de busuioc nu trebuie consumat pe perioade mari de timp și este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, bebelușilor și copiilor mici.

♦ Ghimbirul ușurează digestia și scade balonarea

Compușii fenolici din ghimbir sunt cunoscuți pentru faptul că ameliorează iritația gastrointestinală, că au proprietatea de a stimula producția bilei și că suprimă contracțiile gastrice, pe măsură ce alimentele și fluidele se mișcă prin tractul digestiv. 

Din acest motiv, ceaiul de ghimbir face parte din lista ceaiurilor pentru arsuri la stomac. Ca să-l prepari, pune o linguriță de plantă mărunțită în 250 ml de apă. 

Infuzia se fierbe timp de două-trei minute, după care se filtrează. Se pot consuma două-trei căni pe zi de ceai de ghimbir pe zi.

♦ Lemnul dulce bun pentru arsurile la stomac deoarece scade aciditatea gastrică

Lemnul-dulce are o acțiune importantă de scădere a hipersecreției gastrice acide, efecte antiinflamatoare şi cicatrizante. 

Se adaugă o linguriță de pulbere de rădăcini în 200 ml de apă, se lasă la macerat între opt şi zece ore şi se bea o cană/zi, împărțită în 3 reprize.

Se poate administra şi pulbere din rădăcină de lemn-dulce, o linguriță de două-trei ori pe zi, pe stomacul gol.

♦ Guma sau extractul de mastic este o rășină utilizată pentru îmbunătățirea digestiei. 

Extractul de mastic este recomandat pentru ameliorarea disconfortului abdominal, al durerii şi inflamației. 

Există cercetări clinice care arată că datorită proprietăților sale antibacteriene şi antisecretoare, guma de mastic poate combate Helicobacter pylori şi alte şase bacterii care duc la dezvoltarea ulcerului.

♦ Menta plantă medicinală utilă în indigestie

Și menta poate ameliora arsurile stomacale, dar și anumite neplăceri digestive cum sunt balonarea și indigestia. 

Numeroase studii arată că menta relaxează sistemul digestiv și poate ușura arsurile la stomac. În plus, are un efect  antispasmodic asupra sistemului digestiv fiind un remediu eficient în calmarea crampelor stomacale. 

Menta este și un bun medicament naturist în tulburări digestive și hepatice, având proprietatea de a mări secreția biliară. 

Infuzia de mentă se prepară astfel: o linguriță de plantă mărunțită se pune în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. 

Se poate consuma o cană după fiecare masă. Se recomandă și în tratarea diareei pentru proprietățile sale astringente, antiseptice și antismolitice.

♦ Extractele gemoterapice remedii naturiste cu efecte remarcabile în tratarea arsurilor la stomac

Pentru tratamentul naturist al arsurilor la stomac și a balonării foarte utilă este şi gemoterapia cu extract din muguri de arin negru, extract din mlădiţe de afin, extract din muguri de tei argintiu, pe o perioadă de 1-2 luni.


MAI POTI CITI