Cele mai bune VITAMINE pentru ficat gras. Ce REMEDII sunt benefice pentru ficat și scad grăsimile.

Remedii naturale benefice pentru ficat gras care și scad grăsimile. Cele mai bune vitamine recomandate pentru tratarea ficatului gras.


Pentru a trata problema ficatului gras puteți apela și la suplimente de vitamine și la remediile naturiste. Dar nu înainte de a cere sfatul avizat al medicului.

♦ Turmericul remediu naturist cu bune rezultate în tratarea ficatului gras

Antiinflamator renumit, dar și un excelent antioxidant, turmericul poate combate steatoza hepatică, îmbunătățind abilitatea organismului de a metaboliza grăsimile și prevenind, totodată, acumularea acestora la nivelul ficatului. 

Se recomandă, în acest sens, consumul zilnic de ceai de turmeric. Turmericul poate fi dizolvat și în lapte pentru a fi consumat zilnic. 

remedii naturale pentru ficat gras


Pune la fiert 500 ml de apă, iar când dă în clocot adaugă 1 linguriță cu vârf de turmeric.

Dă focul mic, lasă să fiarbă 10 minute, apoi strecoară ceaiul și lasă-l 5 minute înainte de a bea. Poți adăuga în cană puțină zeamă de lămâie și o linguriță de miere.

♦ Remediile cu Omega-3 de ajutor în tratarea ficatului gras

Unele tipuri de grăsimi pot fi benefice pentru sănătatea dumneavoastră. Acizii grași omega-3 sunt grăsimi polinesaturate care se găsesc în alimente precum peștele gras și unele nuci și semințe. 

Este demonstrat că acizi grași Omega-3 au beneficii importante pentru sănătatea inimii și sunt recomandate persoanelor cu boala ficatului gras.

O analiză a a mai multor studii, din 2016 sugerează că administrarea unui supliment omega-3 poate reduce grăsimile din ficat și poate îmbunătăți nivelul colesterolului.

În revizuire, dozele zilnice de omega-3 au variat de la 830 la 9.000 de miligrame. 

Discutați cu medicul dumneavoastră despre cât Omega 3 trebuie să luați.

♦ Vitamina E o vitamină esențial în tratamentul ficatului gras

Vitamina E este un antioxidant care poate reduce inflamația cauzată de boala ficatului gras non-alcoolic. 

Potrivit unei analize a mai multor studii, din 2018, este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege cine poate beneficia de acest tratament și cum.

În ghidul din 2017, Asociația Americană pentru Studiul Bolilor Hepatice recomandă o doză zilnică de 800 de unități internaționale de vitamina E pe zi pentru persoanele cu boala ficatului gras non-alcoolic care nu au diabet și care sunt diagnosticați cu o formă avansată de boală.

Există riscuri asociate acestui tratament. Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă vitamina E este potrivită pentru dvs. și dacă ar putea ajuta în tratarea steatozei hepatice.

♦ Armurariul remediul naturist cel mai recomandat în tratarea simptomelor ficatului gras

Această plantă este adesea folosită, sub formă de extract ori supliment alimentar, în tratarea afecțiunilor hepatice. 

Studiile au arătat îmbunătățiri ale funcției hepatice la persoanele cu afecțiuni ale ficatului care au luat un supliment de armurariu, sugerând că acesta ar putea ajuta la reducerea inflamației hepatice și a afectării ficatului. 

Un alt studiu a constatat, de asemenea, că armurariul poate extinde puțin speranța de viață a persoanelor cu ciroză hepatică provocată de ficatul gras alcoolic.

Poți folosi însă armurariul și sub formă de ceai. O lingură de ceai de armurariu se adaugă la 250 ml de apă clocotită, se lasă 15 minute la infuzat, la temperatura camerei, după care se strecoară. Se beau trei căni pe zi, pe stomacul gol.


MAI POTI CITI