REMEDII DIURETICE naturale puternice, plante diuretice naturale exemple

Recomandări remedii diuretice naturiste puternice, alimente diuretice naturale, ceaiuri diuretice naturale, sucuri naturale diuretice.


ATENȚIE! Chiar și diureticele naturiste pot avea efecte adverse, motiv pentru care se recomandă sfatul medicului înainte de a începe un astfel de tratament naturist. 

Acestea remedii diuretice naturale pot diminua nivelul de minerale esențiale, precum magneziul. În timpul tratamentului cu diuretice se recomandă efectuarea unui set de analize medicale în mod periodic.

♦ Remediu diuretic natural puternic: Socul

Socul are efecte diuretice si sudorifice, având drept rezultat eliminarea apei in exces si a toxinelor din organism, ca si diminuarea aspectului pielii de „coaja de portocala”. Socul reglează tranzitul intestinal, prin efectul laxativ. Pe termen lung, socul inhiba apetitul si ajuta la scăderea in greutate, sub forma de ceai (infuzie), trei câni pe zi, sau elixir din flori de soc, una-trei lingurițe pe zi.

wiki remedii diuretice naturale puternice exemple


♦ Remediu naturist diuretic: Hibiscus

Hibiscusul este o plantă care ajută organismul să elimine fluidele în exces, cu ajutorul efectului său diuretic. 

De asemenea, hibiscusul previne apariția deficienței de potasiu. Se consumă, de obicei, sub formă de supliment alimentar sau ceai.

♦ Remediu diuretic natural puternic: Extractul de Mătase de Porumb

Extractul de Mătase de Porumb, prin efectul diuretic, ajută la eliminarea surplusului de apă, diminuând ţesutul adipos. 

Extractul de Mătase de Porumb, este un adjuvant de încredere în curele de slăbit şi mai ales în eliminarea celulitei. 

Extractul de Mătase de Porumb ajută totodată la scăderea şi stabilizarea glicemiei, precum şi la reglarea în mod natural a sistemului endocrin.

♦ Remediu diuretic naturist: Pătrunjelul

Pătrunjelul stimulează procesul de formare a urinei, potrivit unui studiu efectuat pe rozătoare. De asemenea, oamenii l-au utilizat pentru efectul său diuretic timp de mulți ani. Se poate consuma atât proaspăt cât și uscat pentru a obține cele mai bune rezultate.

♦ Remediu diuretic natural: Mesteacănul

Frunzele de mesteacăn au acțiune diuretica, ajuta la eliminarea acidului uric, favorizează eliminarea si dizolvarea calculilor urinari. Au si efecte depurative si antiinflamatoare. Se beau trei-patru cani de infuzie pe zi;

♦ Remediu naturist diuretic: Extractul de Cozi de Cireş

Extractul de Cozi de Cireşe are un puternic efect anticelulitic acționând pe trei căi: stimulează rinichii să elimine excesul de apă din organism, ajutând la reducerea țesutului adipos; reduce inflamația datorită principiilor active (flavonoide şi antociani) ; intervine în metabolismul grăsimilor, blocând formarea țesutului adipos în exces.

♦ Remediu diuretic natural: Frunzele de păpădie (tinctură)

Frunzele de păpădie sunt un diuretic natural cunoscut și eficient. Un studiu la șoareci a descoperit că frunza de păpădie este comparabilă cu furosemidul diuretic farmaceutic, în timp ce un studiu mic la oameni sănătoși a constatat că un extract de alcool (tinctura de frunze de păpădie) a crescut semnificativ producția de urină în ceea ce privește frecvența și volumul.

Tinctura de păpădie folosită în studiu a fost făcută din recolta sălbatică din Oregon folosind frunze proaspete de păpădie organică, iar doza a fost de 8 ml de trei ori pe zi.

♦ Remediu puternic diuretic natural: Florile de coada-șoricelului 

Florile de coada-șoricelului  au o acțiune puternic antiseptica, antiinflamatoare, calmanta la nivelul zonei urinare si genitale. 

Se beau doua-trei câni de infuzie pe zi sau tinctura de coada șoricelului, 30-40 de picături, de doua-trei ori pe zi, diluate in apa sau ceai;

MAI POTI CITI