REMEDII naturale bune pentru SINUZITĂ. Tratamente naturiste SINUZITĂ fără medicamente.

Sinuzita tratament naturist forum remedii naturale la îndemână acasă care funcționează


Primul pas prin care prin care reduci riscul apariției unei sinuzite de a te confrunta cu o sinuzita este sa eviți din start răceala. 

Acest lucru se poate face atât prin susținerea bunei funcționari a organismului, prin suplimente alimentare, cat si prin precaution de a nu intra in contact cu cei deja afectați de aceasta tulburare. 

Plantele medicinale care vin în ajutorul persoanelor cu sinuzită sunt:


1) Cimbrul-de-cultură sub formă de ulei esențial pentru inhalații eficient ca remediu pentru sinuzită
top remedii naturiste pentru sinuzita care functioneaza


Cimbrul de cultură face parte din categoria de plante imunostimulatoare şi imunomodulatoare, care cresc imunitatea nespecifică a organismului, ajută la prevenirea infecţiilor respiratorii sau scurtează durata şi severitatea simptomelor. 

Cimbrul-de-cultură are efecte antitermice, antiinflamatoare, antiseptice, fluidificatoare ale secreţiilor nazale, ceea ce îl face un remediu natural potrivit pentru sinuzită. 

Uleiul esenţial de cimbru poate fi folosit pentru instilaţii nazale cu apă de mare şi, eventual, în combinaţie cu alte uleiuri volatile. De asemenea, sub formă de infuzie poate fi folosit şi pentru inhalaţii.

2) Ciuboţica-cucului o plantă medicinală cu rezultate bune în tratarea sinuzitei

Ciuboţica-cucului se foloseşte din timpuri străvechi pentru tratarea răcelilor. Este un bun expectorant, fiind utilizată inclusiv în cazurile de tuse convulsivă.

Potrivit mai multor studii, combinația ciuboţica-cucului, flori de soc, verbină, gențiană şi sorel roşu (măcriş mărunt) este folosită ca remediu pentru tratarea inflamației din sinuzită şi alergii.

3) Florile de soc un leac bătrânesc intens folosit ca remediu naturist pentru sinuzită

Socul este utilizat de mii de ani. Iar câteva dintre efectele benefice ale socului sunt în tratarea sinuzitelor, gripei, alergiilor şi a altor afecțiuni respiratorii. Florile de soc au efecte analgezice şi antiinflamatoare. 

Socul conține multe flavonoide si bioflavonoide, care au, printre altele, proprietăți antivirale. 

Mai mult, socul este recomandat şi pentru întărirea sistemului imunitar. Extractul din flori de soc este eficient şi în reducerea simptomelor asociate alergiei la polen şi rinitei.

4) Lumânărica un excelent remediu naturist pentru sinuzită

Graţie compușilor săi, lumânărica are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare şi capacitatea de a diminua durerea. 

De aceea, printre remediile naturale pentru sinuzită se află şi lumânărica. 

Unele studii de laborator au ajuns la concluzia că proprietăţile sale antivirale o recomandă împotriva gripei A. De asemenea, este o bună recomandare şi pentru bronşită, singură sau în diverse combinaţii.

Alte sfaturi și recomandări de pe forumurile de tratamente naturiste care dau rezultate în combaterea sinuzitei


Încearcă să introduci alimente şi plante naturale antivirale în dieta zilnică:

• Ulei de oregano
• Măsline
• Miere de Manuka
• Usturoi
• Zinc
• Vitamina C

Utilizează comprese

O compresă caldă ajută la ameliorarea durerii, iar una rece ajută la ameliorarea durerii. Deci alternarea de comprese calde şi reci va duce la creşterea circulaţiei în zonă, dar şi la ameliorarea presiunii cauzate de sinuzită, dar şi a durerii. 

Ține o cârpă caldă, uşor umedă peste ochi şi nas timp de 3-4 minute, apoi schimbă cu una rece timp de 30 de secunde. 

Repetă acest lucru de mai multe ori. Compresa caldă ajută la subţierea mucusului, în timp ce frigul ameliorează durerea.


MAI POTI CITI