REMEDII naturale pentru scăderea nivelului de ACID URIC. Ceaiuri eliminarea acidului uric din articulații.

Remedii naturale bune pentru eliminarea acidului uric din articulații tratament naturist


Guta are legătură cu trigliceridele ridicate, consumul excesiv de alcool și cu consumul de alimente bogate în purină, cum ar fi carnea. 

Trebuie să căutați tratament medical pentru gută, dar și să urmați un regim alimentar echilibrat, să evitați anumite alimente și băuturi și să apelați la ceaiuri și remedii naturiste eficiente pentru eliminarea acidului uric din articulații.

Ceaiuri care ajută la scăderea acidului uric din articulații. Ceaiuri ce pot reduce nivelul de acid uric.


Unele ceaiuri pot fi benefice și ar putea îmbunătăți rezultatele analizelor medicale atunci când suntem interesați de scăderea acidului uric. 

top remedii naturiste eliminarea acidului uric din articulatii

De exemplu, ceaiul verde decofeinizat este recomandat pentru conținutul său antioxidant. Un alt ceai care poate ajuta la scăderea acidului uric este cel de curcuma (turmeric), așa numitul ceai auriu sau chiar laptele auriu (curcuma pudră amestecată cu lapte degresat).

1) CEAIUL DE URZICĂ PENTRU ELIMINAREA ACIDULUI URIC DIN ARTICULAȚII

Urzica este benefica pentru organismul uman. Aceasta planta medicinala poate purifica sângele si poate reduce inflamațiile apărute din cauza nivelului crescut de acid uric. Urzica conține substanțe care pot descompune purinele din sânge.

Ingrediente necesare pentru prepararea ceaiului de urzica:

5 gr urzica
250 ml apa
Cum se prepara ceaiul de urzica?

Intr-o cana cu apa fierbinte se adaugă 5 gr de urzica. Se acoperă cana cu un capac si se lasă la infuzat aproximativ 5 minute. Înainte de consum, ceaiul de urzică se lasa la răcit timp de 10 minute, după care se strecoară.

Cum se consuma ceaiul de urzica?

In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se consuma cate o cana de ceai de urzica, pentru o perioada de minimum 14 zile.

2) Ceaiul de coada-calului remediu naturist eficient pentru eliminarea acidului uric

Ceaiul de coada-calului are acțiune diuretica si reușește, astfel, sa susțină producția de urina. Prin urmare, prin consumul de ceai de coada calului, nivelul de acid uric din organism, se reduce, iar eliminarea deșeurilor este facilitata.

Ingrediente necesare pentru prepararea ceaiului:

15 gr coada-calului
250 ml apa
Cum se prepara ceaiul de coada-calului?

In 250 ml apa fierbinte, se adauga 15 gr de coada calului. Se acoperă ceaiul si se lasă la infuzat aproximativ 10 minute. Înainte de a fi consumat, ceaiul trebuie strecurat.

Cum se consuma ceaiul de coada-calului?

Ceaiul de coada-calului se consuma de doua ori pe zi. Diminuata, pe stomacul gol se bea o cana de ceai, iar după-amiaza se bea cea de-a doua cana de ceai. Se recomanda consumul de ceai de coada-calului, pentru o perioada de 3 săptămâni.

3) Ceaiul de armurariu remediu excelent pentru eliminarea acidului uric

Daca vrei sa-ti îmbunătățești funcțiile excretoare ale organismului, trebuie sa consumi ceai de armurariu. Fiind bogat in antioxidanți, acest ceai purifica sângele, previne creșterea nivelului de acid uric si îmbunătățește funcțiile ficatului.

Ingrediente necesare pentru prepararea ceaiului de armurariu:

30 gr seminte de armurariu
250 ml apa

Cum se prepară ceaiul de armurariu

Pentru inceput va trebui sa pisezi semințele de armurariu. Încălzește apoi 250 ml de apa intr-o oala, iar inainte de a da in clocot, va trebui sa adaugi armurariul. Da focul la mic si lasă ceaiul la infuzat 5 minute.

Dupa ce au trecut cele 5 minute, trebuie sa iei oala de pe foc si sa lasi ceaiul la racit. Dupa aproximativ 10 minute, strecoara ceaiul si consuma-l.

Cum se consumă ceaiul de armurariu

Acest ceai se bea dimineata, insa poate fi consumat si la pranz. Se recomanda consumul de ceai de armurariu timp de minimum 3 saptamani pentru se asigura un bun drenaj al acidului uric..


MAI POTI CITI