SUCURILE naturale de fructe sunt PERICULOASE este de părere Nutriționistul Gianluca Mech

Nutriționistul Gianluca Mech este de părere că există pericolele care se ascund în sucurile de fructe din comerț pe care le credem naturale, dar și cum sucurile naturale de fructe pe care le preparăm singuri acasă pot dăuna siluetei.

În opinia lui Mech, sucurile de fructe sunt foarte bogate în zaharuri la fel ca și sucurile carbogazoase. 

O cană de suc de fructe sau suc carbogazos conține cam 110 calorii și 20-26 de grame de zahăr. 

Există multe studii științifice care arată o legătură puternică între consumul de băuturi bogate în zahăr și un risc mai mare de dezvoltare a unor afecțiuni precum diabetul de tip 2, sindromul metabolic, creșterea tensiunii arteriale sau bolile cardiovasculare

De aceea Gianluca Mech nu recomandă să se consume mai mult de 100-150 ml de suc de fructe pe zi, dacă ne dorim atât de mult să bem așa ceva.

wiki de ce nu trebuie sa consumam sucuri naturale de fructe

Este indicat să măncăm fructele așa cum sunt lăsate de natură, întrucât fibrele din acestea ne ajută și digestia. Atunci când le stoarcem și le consumăm sub formă de suc, indicele lor glicemic crește

Dacă le stoarcem, strecurăm pulpa și le bem, este fix ca și cum am bea un suc de la supermarket. Prin stoarcere și strecurare, elimini fibrele din fructe.

În schimb, dacă ne plac atât de mult sucurile naturale fie ele și din comerț, Mech recomandă mai degrabă un suc natural de legume. 

Cum ar fi de exemplu, sucul natural de roșii. Licopenul pe care acestea îl conțin ajută la reducerea riscului de dezvoltare a unor forme de cancer. 

Sau poate un suc de sfeclă, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. 

Sucul de legume este bine să fie însă consumat cu tot cu pulpă, pentru a nu elimina de tot fibrele. 

În plus, un suc din legume conține mai puțin zahăr și mai puține calorii decât unul de fructe.

MAI POTI CITI