Surse naturale de PROBIOTICE. Cele mai bune și eficiente Prebiotice naturale.

Listă cele mai bune probiotice naturale ➢ Probiotice naturale plafar ➢ Ce sunt probioticele exemple ➢
Prebiotice si probiotice naturale ➢ Cel mai bun probiotic pentru constipatie

Vă prezentăm o lista scurta cu cele mai bune surse naturale de probiotice, care ar fi indicat sa se regasesca in meniul vostru cat mai des cu putinta

1) Iaurt – este produs din laptele fermentat de bacteriile „prietenoase”, in special bacterii ale acidului lactic si bifidobacterii. Iaurtul este un aliment lactat ideal si pentru cei cu intoleranta la lactoza.

2) Kefir – este o bautura fermentata pe baza de lapte, bogata in probiotice. Termenul „kefir” provine din turcescul „keyif”, care in traducere inseamna „a te simti bine” dupa masa. La fel ca si iaurtul, este bine tolerat de cei ce sufera de intoleranta la lactoza.

3) Varza murata – obtinuta prin fermentare de bacteriile acidului lactic, este foarte bogata in probiotice. In plus, este o sursa excelenta de vitamine (C, B si K), fier, mangan, dar si luteina si zeaxantina.

top cele mai bune alimente surse naturale probiotice4) Muraturi – acre si gustoase, sunt si o sursa generoasa de culturi bacteriene vii, insa doar cele care sunt obtinute prin procesul natural de fermentatie. Atenție! Murăturile cu otet NU contin probiotice.

5) Unele tipuri de branzeturi – desi majoritatea branzeturile sunt fermentate, nu toate contin probiotice. De aceea, e importanta verificarea etichetelor. Bacteriile „bune” supravietuiesc procesului de maturare in anumite sortimente, precum Gouda, mozzarella, cheddar sau branza cottage.

6) Kombucha – este o bautura fermentata din ceai negru sau verde, foarte populara in Asia, iar de curand a inceput sa fie cunoscuta si apreciata si la noi.

7) Kimchi  - adesea servit ca o parte lângă mâncărurile principale, acest fel de mâncare picant coreean este obținut din varză fermentată cu bacterii cu acid lactic (un grup de bacterii care include binecunoscutul Lactobacillus probiotic). Aceste bacterii sunt o sursă majoră de probiotice, motiv pentru care unii nutriționiști consideră kimchi unul dintre alimentele ei probiotice.

WIKI: Probioticele sunt organisme vii, unicelulare, nepatogene, care se gasesc in mod natural in organismul nostru, in special la nivelul tractului digestiv. 

Probioticele fac parte din microbiomul intestinal, alcatuit din peste 1.000 de specii de bacterii, care impreuna cantaresc aproximativ 1-3% din greutatea corpului. 

Spre deosebire de alte specii bacteriane, care in anumite conditii ne pot face rau, probioticele ne aduc numai beneficii, oferind suport organismului in fata actiunii numerosilor factor perturbator


MAI POTI CITI