TRANSPIRAȚIA excesivă Remedii naturale. Transpirație abundenta remedii naturiste care funcționează.
În acest articol vom încerca să oferim câteva informații despre remedii naturale pt transpirația picioarelor, remedii naturiste pentru transpirația fetei sau remedii transpirație urat mirositoare.
Transpirația abundentă excesivă este o problemă a glandelor sudoripare care sunt stimulate mai mult decât în mod normal.
Remediile naturale contra transpirației excesive sunt un sprijin demn de luat în seamă în tratamentul hiperhidrozei, deoarece prin acţiunea lor pot ajuta sistemul nervos să reacţioneze corespunzător, iar astfel cantitatea de sudoare este mult diminuată.
Remedii naturale eficiente pentru a combate transpirația abundentă excesivă
1) Ceaiul de salvie cu muşeţel remediu bun contra transpirației excesive
În 2 – 3 săptămâni rezultatele se vor vedea, susţin persoanele care au încercat şi această soluţie alternativă.
Amestecă o linguriţă de salvie uscată sau proaspătă cu o linguriţă şi jumătate de petale de muşeţel, apoi adaugă conţinutul într-un ibric cu 200 mililitri de apă fiartă. Acoperă recipientul şi lasă pentru 10-15 minute, după care adaugă o linguriţă de miere pentru a îndulci ceaiul rezultat.
2) Salvia un remediu naturist împotriva transpirației abundente
Salvia, prin acțiunea antidiaforetică, inhibă activitatea glandelor sudoripare.
Pentru a scăpa de transpirația excesivă, ai mai multe opțiuni, de folosit separat sau în combinație:
Prepari o infuzie. Ajunge să pui la infuzat vreme de vreo 10 minute, 1 lingură de funze (mărunțite) în 200 ml de apă clocotita. Strecoară și bea înainte culcare.
Apelezi la uleiuri esențiale. Câteva picături dizolvate în apa de baie te vor relaxa și vor reduce excesele nocturne. Pentru accentuarea efectului, combină cu 200 g de sare grunjoasă.
Recurgi la tincturile de salvie le găsești în magazinele plafar, la 200 și la 50 de ml.
3) Magneziul un mineral care împiedică transpirația excesivă
Adeseori, hiperhidroza este cauzată de carenţa de magneziu, care este un mineral esenţial pentru întregul corp.
Potrivit unor cercetări, administrarea de 400 de miligrame de magneziu zilnic pot ajuta la un mai bun control al transpiraţiei excesive în doar o săptămână.
Prin urmare, este indicat să consulți medicul pentru prescrierea corectă a suplimentelor sau a alimentelor bogate în magneziu (legume verzi şi colorate, fructe, seminţe, nuci, lapte, peşte, soia etc.)
4) Oțetul de mere un ajutor naturist contra transpirației
Este vorba despre un antibacterian și antiseptic natural, care pe deasupra mai și reglează pH-ul corpului. Virtuțile sale se dovedesc de mare folos inclusiv în cazul hiperhidrozei.
În funcție de zonele afectate de transpirația excesivă puteți utiliza oțetul de mere în următoarele moduri:
Axile: Îmbibă o dischetă demachiantă în apă cu oțet (proporție de 1:1) și curăță părțile ”sensibile”. Iar dacă nu te deranjează mirosul, aplică direct pe piele nediluat și lasă să acționeze peste noapte. Dimineașa clătește.
Picioare: Amestecă într-un lighean 1 l apă cu 125 ml oțet (8 părți apă, 1 parte oțet). Lasă-ți picioarele să se ”odihnească” 15-20 de minute, apoi vei ”culege” rezultatul.
Opțional, poți acționa și din interior împotriva transpirației, consumând câte o linguriță de oțet înainte de mesele principale. Ca să fie o abordare mai accesibilă, dizolvă o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă.
5) Ceaiul de pir sau iarba-câinelui cum este numită în mod tradiţional.împotriva transpirației urât mirositoare
Această plantă, mai exact clorofila din compoziţia ei, ajută la distrugerea bacteriilor şi microbilor care provoacă mirosul neplăcut al transpiraţiei.