Alimente care accelerează arderea grăsimilor. Alimente care ajuta la arderea grasimilor de pe abdomen.

Alimentul care topește grăsimea, care ajuta la arderea grăsimilor de pe abdomen mit sau realitate?

Există produse pentru arderea grosimilor pe abdomen, care topesc grăsimea? 

Ei bine... o persoană poate crede că anumite alimente și băuturi pot „relansa” metabolismul, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. 

Unele alimente consumă mai multă energie pentru a fi digerate decât altele, iar unele alimente pot crește ușor rata metabolică bazală, dar nu mult.

Aportul alimentar total este cel care contează cel mai mult.

De exemplu, energia necesară pentru a digera alimentele, diferă în funcție de conținutul de macronutrienți al mesei.

Aici este tabelul cu energia cheltuită de organismul nostru pentru a digera macronutrienții:

ce alimente care topesc grasimea de pe burta recomanda nutritionistul


• Proteine: 10-30% din conținutul de energie al proteinei ingerate

•  Glucide: 5-10% din carbohidrații ingerați

•  Grăsime: 0–3% din grăsimea ingerată

Organismul folosește cea mai mare energie pentru a descompune și stoca proteinele. Din acest motiv, consumul unei diete bogate în proteine ​​ne poate ajuta să ardem mai multe calorii în general..

De asemenea, sa observat că alimentele foarte procesate necesită mai puțină energie pentru a fi digerate decât alimentele slab procesate. Acest lucru se datorează probabil cantităților mai mici de fibre și proteine ​​din alimentele foarte rafinate.

Cercetările au arătat, de asemenea, că dietele bogate în proteine ​​pot crește rata metabolică de caloriile arse în timp ce te odihnești.

Compușii din ardeii iuti, ceaiul verde și cafeaua , de exemplu, pot stimula ușor metabolismul.

Cofeina poate crește consumul de energie, astfel încât dacă beți băuturi cu cofeină, cum ar fi cafea și ceai verde, vă puteți stimula metabolismul într-o mică măsură.

Studiile arată că consumul de produse din extract de catehină de ceai verde zilnic poate crește arderile metabolice la 260 de calorii atunci când este asociat cu exerciții fizice de rezistență. 

Însă este important de reținut că majoritatea cercetărilor din acest domeniu implică doze mari de suplimente de extract de ceai verde, iar rezultatele s-ar putea să nu se aplice persoanelor care consumă pur și simplu ceai verde.

Capsaicina din ardeiul iute poate crește rata metabolică atunci când este luată în suplimente concentrate. Dar cantitatea acestui compus dintr-un ardei iute este puțin probabil să afecteze în mod semnificativ metabolismul.

Pe aceeași linie, un studiu a arătat că a bea o băutură fierbinte care conține pudră de ghimbir la mese poate crește ușor arderea grăsimilor cu aproximativ 43 de calorii pe zi. Dar acest lucru nu ar avea niciun efect semnificativ asupra cheltuielilor energetice generale sau asupra pierderii în greutate.

În concluzie, pentru a promova și menține o greutate corporală sănătoasă , este esențial să ne concentrăm pe calitatea generală și pe conținutul de macronutrienți ai dietei, mai degrabă decât să încorporăm sau să eliminăm anumite alimente despre care credem ca topesc grăsimea sau favorizează depunerea lor.

O dietă echilibrată, cu o mulțime de proteine ​​și fibre, din legume, fructe, nuci, semințe și fasole, de exemplu, va susține un metabolism sănătos și va promova și sănătatea generală.


MAI POTI CITI