Consumul de alimente fermentate crește diversitatea microbiomilor intestinali

Consumul de alimente fermentate este benefic pentru sănătatea intestinală și starea generală de bine a întregului organism.

Cercetătorii au demonstrat că microbiomul intestinal este legat de sănătatea generală și că dieta poate modifica microbiomul.

Dietele vizate de microbiote pot schimba starea imunitară, oferind o cale promițătoare pentru scăderea inflamației la adulții sănătoși.

Într-un studiu preliminar recent la scară mică, cercetătorii au comparat efectele a două diete asupra microbiomului intestinal.

S-a descoperit că o dietă alimentară fermentată a crescut diversitatea microbiomului intestinal și a scăzut markerii inflamației .

alimentele fermentate mentin sanatatea intestinala

În ultimii ani, a existat o creștere semnificativă a numărului de cercetări pe care oamenii de știință le-au efectuat asupra microbiomului intestinal și a legăturilor sale cu sănătatea umană.

Având în vedere legăturile dintre microbiomul intestinal și sănătate, oamenii de știință sunt interesați cu exactitate de modul de modificare a microbiomului intestinal al unei persoane.

Aceasta este o problemă stringentă, deoarece cercetătorii au susținut că dietele occidentale tind să reducă diversitatea microbiomilor intestinali ai oamenilor, rezultând efecte negative asupra sănătății oamenilor.

Microbiota intestinala poate influenta comportamentul uman moduland axa intestin-creier pe cale endocrina (prin intermediul cortizolului), imuna (prin intermediul citochinelor) si neurologica (prin intermediul nervului vag si a sistemului nervos enteric).

Interesant este faptul că participanții la dieta cu fibre nu au văzut modificări ale diversității microbiomului intestinal și nici o scădere a celor 19 proteine ​​inflamatorii.


MAI POTI CITI