Cum să recunoști un atac de PANICĂ. Tehnici de RELAXARE in atacul de panică.

Tratament atacuri de panica zilnice, se poate muri din atacuri de panica, vitamine și suplimente pentru atacuri de panica și ce declanșează atacul de panica iata doar câteva dintre multele întrebră pe care oameni și le pun pe această temă.

Anxietatea poate apărea atunci când o persoană se teme că se va întâmpla ceva rău. Este un termen non-medical care se referă la un sentiment de frică sau îngrijorare care se referă adesea la o anumită problemă sau îngrijorare.

Atât panica, cât și anxietatea pot implica frică, o inimă care bate sau zboară, senzație de amețeală, dureri în piept, dificultăți de respirație și gânduri iraționale.

Probabil una din cele complete descrieri pentru atacul de panică o face seria de sinonime pentru acest termen: framantare, grija, ingrijorare, neliniste, temere nejustificata, asteptare nejustificata si iminenta pentru ceva rau, groaznic.

Un atac de panică se poate întâmpla fără un declanșator specificabil, iar simptomele sunt mult mai severe decât simptomele anxietății.

wiki nu poti sa mori de la un atac de panica

Un atac de anxietate implică, de obicei, teama de o anumită apariție sau problemă specifică care s-ar putea întâmpla.

Simptomele includ îngrijorare, neliniște și, eventual, simptome fizice, cum ar fi modificări ale ritmului cardiac.

Anxietatea este diferită de un atac de panică, dar poate apărea ca parte a unei tulburări de anxietate sau panică.

Anxietatea este o suferinta de lunga durata, dar o serie de terapii ar putea oferi suport substantial in ameliorarea manifestarilor. Tratamentul este o combinatie intre cel medicamentos si psihoterapeutic. 

De cele mai multe ori, se va recomanda terapia cognitiv comportamentala inaintea unui tratament medicamentos si deprinderea unor tehnici de relaxare si gestionare a emotiilor pentru a invata modalitati de combatere a anxietatii.

Un atac de panică diferă de anxietate prin următoarele:

• nu are un declanșator specific
• poate fi un simptom al tulburării de panică, o afecțiune diagnosticabilă
• are simptome severe
• se poate întâmpla indiferent dacă o persoană se simte calmă sau anxioasă
• implică simptome fizice și sentimente de teroare atât de intense încât persoana se teme de o pierdere totală a controlului sau de moartea iminentă
• apare adesea brusc și neașteptat și durează între câteva minute și o oră , deși impactul negativ poate continua

Iata și o tehnică eficientă de relaxare în atacul de panică care funcționează

Respirația în 3 timpi

În timpul unui atac de panică, respirația devine superficială și ineficientă, ceea ce crește și mai mult senzația că ceva groaznic urmează să se întample. 

De aceea, este foarte util să începi prin a-ți liniști respirația. Tehnica respirației în 3 timpi implică:

Numără lent până la 4 în timp ce tragi aer în piept

Ține aerul în piept 2-3 secunde (numărând tot lent)

Dă aerul afară din piept încet, numărând până la 4

Acest tip de respirație profundă se poate repeta de 10 sau mai multe ori, până când senzația de frică (anxietatea) începe să scadă și inima nu mai bate atât de repede. 

Numărul de secunde se adaptează pentru vârsta și posibilitățile fiecărei persoane, copiilor fiindu-le mai ușor să numere până la 3. 

De asemenea, poți începe cu numărul 3 la primele respirații și pe măsură ce te detensionezi, să continui cu respirații și mai prelungite.

După câteva cicluri de respirație în 3 timpi, observă cum respiri normal și senzațiile de panică s-au calmat.


MAI POTI CITI