DEFICITUL de VITAMINA B12 micșorează creierul și provoacă ALZHEIMER

Complex de vitamine pentru creier ➢ Cel mai bun supliment pentru creier ➢ Ceaiuri pentru oxigenarea creierului ➢ Produse naturale pentru regenerarea creierului

Profesorul. Babak Hooshmand, de la Centrul pentru Cercetarea Alzheimerului, Karolinska Institutet, Stockholm, Suedia, și colegii săi au descoperit că scăderea în volum a creirului s-a produs mai lent în cazul persoanelor având un nivel mai crescut de vitamina B12.

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul acidului din stomac, care este esenţial pentru absorbţia vitaminei B12, scade. 

Aşa se face că mai mult de 30% dintre persoanele vârstnice nu au cantitatea de acid gastric necesară pentru a putea absorbi destulă vitamină B12 din sursele naturale.

Prin urmare, medicii recomandă ca persoanele care au trecut de 50 de ani să consume alimente bogate în vitamina B12 sau să ia suplimente alimentare care inlcud și vitamina B12.

vitamina B12 beneficii memorie depresie

Vitamina B12 care se găsește și în vegetale dar trebuie să consumăm cantități foarte mari ca să asigurăm aportul zilnic necesar, al cărei deficit favorizează apariția demenței de tip Alzheiemer și a altor boli neuronale, de aceea nu e bine să excludem anumite grupe de alimente din dietă, ci să avem o dietă echilibrată. 

Vitamina B12 se găsește în cantități mari în organe, în ficat!

O pacientă americană în vârstă de 85 de ani a fost diagnosticată cu Alzheimer după o perioadă în care, treptat, a început să uite din ce în ce mai multe lucruri şi să prezinte stări de agitaţie. 

Dar, în urma tratamentului specific acestei boli, starea pacientei s-a înrăutăţit în loc să se observe o ameliorare.

Rezultatele analizelor întreprinse pentru diagnosticare au demonstrat însă că pacienta avea un deficit de vitamina B12, iar medicii au decis să i se administreze săptămânal această vitamină.

În scurt timp, starea pacientei s-a îmbunătăţit. Stările de agitaţie au dispărut, ea devenind din ce în ce mai lucidă. De asemenea, treptat, şi-a recăpătat şi memoria.

Deficitul de vitamina B12 este întâlnit şi la alcoolici (alcoolul diminuează absorbţia vitaminei), la cei care au suferit o intervenţie chirurgicală pentru micşorarea stomacului sau tratarea ulcerului şi la persoanele care iau metformină (pentru diabetul zaharat).

Deasemenea  dozele mari de acid folic pot masca deficitul de vitamina B12, iar dacă acesta se menţine mult timp, poate produce leziuni neurologice permanente. 

La unele persoane, suplimentele de potasiu afectează absorbţia vitaminei B12.

Avand in vedere rolul vitaminei B12 in productia de celule, persoanele care vor sa aiba parul, unghiile si pielea sanatoase trebuie sa aiba un nivel adecvat al vitamine B12.

De fapt, nivelurile scazute de B12 pot da nastere unor simptome dermatologice, cum ar fi hiperpigmentare, decolorarea unghiilor, modificari ale parului, vitiligo (depigmentarea pielii in zone diferite) si stomatita angulara (colturi ale gurii inflamate si crapate).


MAI POTI CITI