Persoanele care mănâncă mai multe CEREALE integrale prezintă un risc redus de boli cardiovasculare

Cercetătorii au arătat că persoanele care mănâncă mai multe cereale integrale prezintă un risc redus de boli cardiovasculare (BCV).

Cu toate acestea, există mai puține cercetări privind efectul consumului de cereale integrale asupra semnelor de avertizare timpurie ale BCV.

Un nou studiu a constatat o asociere între persoanele care mănâncă mai multe cereale integrale și măsuri îmbunătățite ale acestor semne de avertizare timpurie.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o asociere între persoanele care mănâncă cereale mai rafinate și măsurile înrăutățite ale semnelor de avertizare timpurie ale bolilor cardiovasculare.

Un studiu din 2015 a indicat că consumul unei diete mai sănătoase - incluzând mai multe fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, pește, ulei vegetal și păsări de curte - ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare al unei persoane cu o treime.

dieta cu cereale integrale si bolile de inima forum medical

Participanții care au consumat cea mai mică cantitate de cereale integrale au avut creșteri mai semnificative ale tensiunii arteriale sistolice și ale nivelului de zahăr din sânge decât participanții care au consumat cea mai mare cantitate de cereale integrale, independent de circumferința taliei.

Noile date sugerează că persoanele care mănâncă mai multe cereale integrale sunt mai capabile să-și mențină glicemia și tensiunea arterială în timp. Gestionarea acestor factori de risc pe măsură ce îmbătrânim poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Prezența fibrelor alimentare în cerealele integrale poate avea un efect satisfăcător, iar magneziul, potasiul și antioxidanții pot contribui la scăderea tensiunii arteriale. 

Fibrele solubile, în special, pot avea un efect benefic asupra creșterilor zahărului din sânge după masă.

O mare provocare este, desigur, faptul de ai face pe oamenii să treacă de la alimentele rafinate la cele din cereale integrale. 

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin bariera în calea consumului de alimente din cereale integrale.

MAI POTI CITI