SARIDON păreri forumuri ce este și când este utilizat. Compoziție și reacții adverse.

Să ne facem o părere despre SARIDON un medicament analgezic apreciat pozitiv în părerile de pe forumurile despre medicamente cu propifenazona, opiniile exprimând cel mai des întâlnit mulțumirea și încrederea.

Ce este Saridon si cand este utilizat confor informațiilor din prosepect

Saridon este un medicament analgezic. Acesta amelioreaza durerea si scade febra. 

Saridon este folosit in tratamentul durerii de cap (migrenelor), durerii de dinti, durerii menstruale, durerii reumatice, durerii aparute in urma interventiilor chirurgicale si al durerii si febrei din raceala si gripa.

Saridon este un medicament combinație. Adică, un comprimat de Saridon contine în compoziție, ca substante active, paracetamol 250 mg, propifenazona 150 mg si cafeina 50 mg si excipienti: celuloza microcristalina, hipromeloza, formaldehid-cazeina, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Saridon pareri forum medicamente cu propifenazona

Antipiretic prin mecanism central, analgezic, antispastic miotrop; propifenazona are actiune antiinflamatorie moderată.

Paracetamol face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice-antipiretice. Paracetamolul actioneaza impotriva durerilor usoare si moderate si reduce febra.

Cum trebuie utilizat Saridon

Pentru adulti, doza zilnica unica este de 1-2 comprimate; pentru adolescenti intre 12-16 ani aceasta este de 1 comprimat. 

Daca este necesar, puteti sa administrati doza recomandata de maximum 3 ori pe zi.

Administrati comprimatele cu o cantitate suficienta de lichid. 

Administrati dozele asa cum este indicat in acest prospect sau asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra. 

Daca vi se pare ca efectul acestui medicament este prea slab sau prea intens, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Care sunt reactiile adverse posibile determinate de Saridon

Ocazional, au aparut reactii alergice (eruptii cutanate, urticarie) la unii dintre cei care au utilizat Saridon.

Foarte rar, pot sa apara tulburari respiratorii sau circulatorii, la pacientii susceptibili (vezi atentionarile de mai sus). 

Daca observati aparitia oricarei astfel de reactie, nu mai utilizati Saridon si adresati-va imediat unui medic.


Atenționări și contraindicații Saridon

Daca utilizati Saridon sau oricare alt analgezic ce contine paracetamol (acetaminofen) o perioada indelungata puteti sa suferiti leziuni renale si chiar insuficienta renala.

Daca suferiti de astm bronsic, rinita sau urticarie cronica sau daca aveti hipersensibilitate la alte analgezice sau medicamente antireumatice, trebuie sa utilizati Saridon doar daca v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. 

La unii dintre pacientii care utilizeaza medicamente ce contin  paracetamol  (acetaminofen)  sau  propifenazona,  mai  ales  la  cei  predispusi,  au  fost raportate tulburari respiratorii si circulatorii.


MAI POTI CITI