Consumul mai multor alimente vegetale poate reduce riscul bolilor de inimă la adulții tineri și femeile în vârstă

O dietă centrată pe plante în timpul vârstei tinere este asociat[ cu un risc mai scăzut de boli de inimă la vârsta mijlocie, potrivit unui studiu pe termen lung cu aproximativ 30 de ani de urmărire. 

Un studiu separat cu aproximativ bazat pe datele a 15 ani de urmărire a constatat că consumul de alimente pe bază de plante care s-au dovedit a reduce colesterolul, denumit „Portfolio Diet”, este asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare la femeile aflate în postmenopauză.

Cercetătorii au descoperit că atât tinerii adulți, cât și femeile aflate în postmenopauză au avut mai puține atacuri de cord și au mai puține șanse de a dezvolta boli cardiovasculare atunci când au consumat alimente vegetale.

Recomandările privind dieta și stilul de viață ale American Heart Association sugerează un model alimentar sănătos general, care subliniază o varietate de fructe și legume, cereale integrale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, păsări de curte și pește fără piele, nuci și leguminoase și uleiuri vegetale non-tropicale. 

dieta vegetariana de portofoliu reduce riscul bolilor de inima


De asemenea, recomandă consumul limitat de grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu, carne roșie, dulciuri și băuturi cu zahăr.

O dietă bogată din punct de vedere nutrițional, centrată pe plante este benefică pentru sănătatea cardiovasculară. O dietă centrată pe plante nu este neapărat vegetariană

„Dieta de portofoliu” include nuci; proteine ​​vegetale din soia, fasole sau tofu; fibre solubile vâscoase din ovăz, orz, okra, vinete, portocale, mere și fructe de pădure; steroli vegetali din alimente îmbogățite și grăsimi mononesaturate găsite în uleiul de măsline și canola și avocado; alături de consumul limitat de grăsimi saturate și colesterol din dietă. 

Aceste rezultate prezintă o oportunitate importantă, deoarece există încă loc pentru oameni să încorporeze mai multe alimente vegetale care scad colesterolul în dietele lor. 

O aderență și mai mare la modelul dietetic al Portofoliului ar duce la o asociere cu evenimente cardiovasculare mai puține, probabil ca în cazul administrării medicamentelor care scad colesterolul. 

Cu toate acestea, o reducere de 11% este semnificativă din punct de vedere clinic și ar atinge pragul minim pentru un beneficiu semnificativ. 

Rezultatele indică faptul că dieta de portofoliu aduce beneficii pentru sănătatea inimii


MAI POTI CITI