Păreri ROTEAS 60 mg forumuri Edoxaban România. Rezumat prospect, mod de administrare și reacții adverse.

Distribuție păreri Roteas 60 Mg, 30 comprimate, Berlin Chemie, raport extras din media opiniilor și comentariilor de pe forumurile cu recomandări despre Lixiana 60 mg pret, Roteas Edoxaban romania, Eliquis alternativa inlocuitor:

1. Păreri Pozitive - 0,71
2. Sentiment Negativ- 0,59
3. Opinii Neutre - 0,60

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Nu avem abilitatea de a colecta fiecare recenzie ștearsă; putem identifica recenziile ca șterse doar dacă le colectăm la o dată și apoi observăm că nu mai sunt vizibile la o dată ulterioară.

Chiar dacă recenziile șterse nu afectează evaluarea medie, faptul că au fost luate măsuri pentru ștergerea recenziilor ridică unele întrebări despre integritatea recenziilor pentru produs în ansamblu.

Ce este medicamentul Roteas 60 Mg și pentru ce se folosește

roteas 60 mg pareri forum edoxaban romania

Roteas este un medicament indicat în prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice la pacienți adulți cu fibrilație atrială non-valvulară (FANV) cu unul sau mai muți factori de risc, cum sunt insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, vârstă ≥ 75 de ani, diabet zaharat, accident vascular cerebral sau accident ischemic tranzitoriu (AIT) în antecedente.

Roteas este indicat în tratamentul trombozei venoase profunde (TVP) și al emboliei pulmonare (EP) și în prevenirea TVP și EP recurente la adulți.

Edoxaban este un tip de medicament cunoscut sub numele de anticoagulant - sau diluant de sânge.

Îți face sângele să curgă mai ușor prin vene. Acest lucru înseamnă că sângele dvs. va fi mai puțin probabil să formeze un cheag de sânge periculos.

Mod de administrare Roteas 60 mg

Edoxabanul poate fi administrat împreună cu sau fără alimente

În cazul pacienților care nu pot înghiți comprimate întregi, comprimatele de Roteas pot fi zdrobite și amestecate cu apă sau cu piure de mere și administrate imediat pe cale orală

1. Prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice

Doza recomandată este de edoxaban 60 mg o dată pe zi.

Tratamentul cu edoxaban la pacienții cu FANV trebuie continuat pe termen îndelungat.

2. Tratamentul TVP, tratamentul EP și prevenirea TVP și EP recurente (TEV)

Doza recomandată este de edoxaban 60 mg o dată pe zi, după administrarea inițială de anticoagulante parenterale timp de cel puțin 5 zile (vezi pct. 5.1). Edoxabanul și anticoagulantul parenteral inițial nu trebuie administrate concomitent.

Durata tratamentului pentru TVP și EP (tromboembolie venoasă (TEV)) și pentru prevenirea TEV recurente trebuie individualizată după evaluarea atentă a beneficiului tratamentului raportat la riscul hemoragic.

O durată scurtă a tratamentului (de cel puțin 3 luni) trebuie să se bazeze pe factorii de risc tranzitorii (de exemplu intervenție chirurgicală recentă, traumatism, imobilizare), iar duratele mai prelungite trebuie să se bazeze pe factorii de risc permanenți sau pe caracterul idiopatic al TVP sau EP.

3. Pentru FANV și TEV, doza recomandată este de edoxaban 30 mg o dată pe zi la pacienții cu unul sau mai mulți dintre următorii factori clinici:

• Insuficiență renală moderată sau severă (clearance al creatininei (ClCr) 15 – 50 ml/minut)

• Greutate corporală scăzută ≤ 60 kg

• Utilizarea concomitentă a următorilor inhibitori ai glicoproteinei P (gp P): ciclosporină, dronedaronă, eritromicină sau ketoconazol.

Reacții adverse și contraindicații Roteas 60 mg

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții.

Sângerare activă, semnificativă din punct de vedere clinic.

Afecțiuni hepatice asociate cu coagulopatie și risc de sângerare relevant din punct de vedere clinic.

Leziune sau condiție considerată a avea un risc semnificativ de sângerare majoră.

Hipertensiune arterială severă necontrolată

Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să evite să rămână gravide în timpul tratamentului cu edoxaban.

În urma utilizării edoxabanului s-au raportat complicații cunoscute secundare sângerării severe cum sunt sindromul de compartiment și insuficiența renală cauzate de hipoperfuzie. 

Prin urmare, în evaluarea stării oricărui pacient sub tratament anticoagulant trebuie luată în considerare posibilitatea de hemoragie.

Compoziție Roteas 60 mg comprimate filmate

Fiecare comprimat filmat de 60 mg conține edoxaban 60 mg (sub formă de tosilat).

a. Nucleul comprimatului:
Manitol (E421)
Amidon pregelatinizat
Crospovidonă (E1202)
Hidroxipropil celuloză (E463)
Stearat de magneziu (E470b)

b. Filmul comprimatului:
Hipromeloză (E464)
Macrogol (8000)
Dioxid de titan (E171)
Talc (E553b)
Ceară de Carnauba


MAI POTI CITI