A apărut VACCINUL Inclisiran pentru scăderea COLESTEROLULUI. 300.000 de oameni vor beneficia de el.

Inclisiran este primul vaccin aprobat pentru a fi utilizat pentru scăderea colesterolului! Vezi cum funcționează acesta și ce beneficii are.

Serviciul Național de Sănătate din Anglia a aprobat recent un vaccin capabil să reducă colesterolul. Acesta urmează să fie administrat la 300.000 de oameni în următorii trei ani.

Medicamentul, numit inclisiran, va fi administrat de două ori pe an, sub forma unei injecții, relatează Science Alert.

Inclisiran va fi prescrisă în principal pacienților diagnosticați cu o afecțiune genetică ce duce la un colesterol crescut, pacienților care au suferit deja un atac de cord sau accident vascular cerebral sau celor care nu au reacționat cum trebuie la alte medicamente menite să reducă nivelul colesterolului, cum ar fi statinele.

Wiki Inclisiran primul vaccin pt reducerea colesterolului

Medicamentul inclisiran țintește cauzele care stau la baza unei boli, nu simptomele pe care boala le cauzează. El face asta prin țintirea unei anumite gene și împiedicarea producerii de proteine.

În cazul vaccinului pentru reducerea colesterolului, o proteină numită PCSK9 va fi vizată. 

Proteina este implicată în reglarea colesterolului din corpurile noastre, însă apare în exces în cazul oamenilor cu niveluri ridicate de colesterol LDL („colesterolul rău”). Împiedicarea producerii proteinei va reduce nivelurile de colesterol.

Pentru a ținti acest ARN mesager, cercetătorii trebuie să creeze în laborator o versiune sintetică a unui alt tip de ARN, numit ARN interferent mic (siRNA). 

În cazul de față, siRNA este conceput special pentru țintirea ARN-ului mesager care transportă instrucțiunile pentru proteina PCSK9. siRNA se ataşază de ținta sa și distruge instrucțiunile, fapt ce reduce considerabil cantitatea de proteine produse.

MAI POTI CITI