ERDOSTEINA ​​inclusă în tratamentul COVID-19. Efect pozitiv prin creșterea nivelurile endogene de glutation.

Recipharm este a anunțat că rezultatele studiului cu Erdosteina ​​ca tratament suplimentar pentru pacienții cu COVID-19 sunt acum disponibile.

Studiul clinic a implicat 20 de pacienți afectați de COVID-19 cu insuficiență respiratorie severă , internați într-unul dintre centrele majore COVID-19 din Milano, în Lombardia, regiunea italiană afectată în cea mai mare parte de SARS-CoV-2.

Studiul indică faptul că pacienții care iau Erdosteină după externare beneficiază de îmbunătățiri semnificative ale parametrilor calității vieții și dispnee (HRQoL).

Acest studiu este unul dintre primele care au raportat detalii HRQoL la pacienții cu COVID-19.

Rezultatele complete ale studiului au fost recent publicate în revista multidisciplinară de afecțiuni respiratorii (Vol. 15, 2020, 713; https://mrmjournal.org/mrm/article/view/713 ).

erdosteina pareri pozitive tratament pacienti covid 19

Acest studiu deschide noi perspective pentru utilizarea Erdosteinei la pacienții cu COVID-19, cel mai probabil datorită mecanismului său multiplu de acțiune (antioxidant, mucoactiv, antiinflamator, amplificator de antibiotice) și capacității sale de a crește nivelurile endogene de glutation. 

Acest lucru ar fi putut bloca răspândirea virusului în plămâni, dând o recuperare mai rapidă pacienților tratați.

Erdosteina a fost descoperită și dezvoltată în Italia la sediul Recipharm din Paderno Dugnano și este un medicament indicat pentru tratamentul bolilor respiratorii acute și cronice, inclusiv a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC).

Katherine Salessi Nia, director medical pentru Erdosteine ​​la Recipharm, a declarat: „Am fost capabili să confirmăm acum efectele benefice ale Erdosteinei în restabilirea funcțiilor pulmonare și la pacienții afectați de COVID-19. Ne propunem să dezvoltăm studii suplimentare pentru a investiga dacă molecula poate avea un rol în profilaxia acestei infecții virale ”.

MAI POTI CITI