Microbii intestinali rol important în creșterea masei musculare.

Un nou studiu la șoareci indică faptul că un microbiom intestinal nesănătos sau perturbat ar putea afecta creșterea musculară.

Dacă cercetătorii vor fi capabili să identifice ce substanțe produc bacteriile intestinale pot ajuta mușchii să crească după efort, noi tratamente pentru pierderea masei musculare ar putea fi la descoperit.

A avea un microbiom intestinal perturbat, fie din cauza unei diete slabe sau a unui tratament cu antibiotice , poate avea un impact asupra sistemului digestiv, imunitar și al sistemului nervos central , precum și asupra diferitelor funcții și procese corporale.

Metaboliții produși de bacteriile intestinale pot afecta masa musculară. Un grup de metaboliți care pot face acest lucru sunt acizii grași cu lanț scurt, care sunt produși prin fermentarea bacteriană a fibrelor alimentare, care s-au dovedit a crește masa musculară.

flora intestinala rol important în dezvoltarea masei musculare

Cercetările anterioare indică faptul că creșterea aportului de fibre timp de doar 2 săptămâni poate modifica semnificativ microbiomul unei persoane și poate crește speciile de bacterii care descompun fibrele.

Deși este prea devreme pentru a ști exact care sunt implicațiile clinice ale studiului, prof. McCarthy a spus că rezultatele sugerează că „un microbiom intestinal sănătos va contribui la obținerea celor mai multe beneficii din exercițiile fizice regulate în ceea ce privește mușchii scheletici”.

Studiul a avut, de asemenea, mai multe limitări pe care trebuie să le avem în vedere atunci când luăm în considerare implicațiile constatărilor.

Deoarece studiul a implicat șoareci, există întotdeauna îngrijorarea că rezultatele s-ar putea să nu se traducă la oameni, a spus prof. McCarthy.

Cercetătorii caută acum să identifice ce substanțe produse de bacteriile intestinale pot ajuta mușchii să se adapteze pe deplin la exerciții și să îmbunătățească performanța atletică.

Această descoperire ar putea, de asemenea, deschide calea pentru tratarea afecțiunilor care implică pierdere a mușchilor, cum ar fi cele cauzate de cancer , precum și obținerea rezultatelor maxime ale exercițiilor fizice.