Tipuri de personalitate care pot face Alzheimer mai repede sau dezvolta demență

Noi cercetări conectează două trăsături de personalitate cu semnele distinctive ale bolii Alzheimer și ale demențelor asociate.

Cu toate acestea, rămâne neclar dacă această asociere este un rezultat al stilurilor de viață care pot caracteriza aceste trăsături de personalitate.

Studiul constată că nevrotismul crește probabilitatea de a dezvolta plăci de amiloid și încurcături tau și că a fi conștiincios reduce probabilitatea de a le dezvolta.

Cercetarea anterioară a descoperit că unele trăsături de personalitate sunt factori de risc pentru boala Alzheimer și demența asociată. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au reușit să găsească o legătură cauzală.

Dezvoltarea plăcilor de amiloid și a încurcăturilor insolubile de proteine ​​tau în creier este, de asemenea, asociată cu boala și cu demența asociată.

wiki tipuri de personalitate care fac mai repede dementa si alzheimer

Nevrotismul și conștiinciozitatea sunt două dintre așa-numitele Cinci trăsături de personalitate adesea citate de cercetători și experți în sănătate mintală. 

Nevrotismul descrie pe cineva care tinde spre emoții tulburătoare, cum ar fi anxietatea și depresia.

Studiul bazat pe BLSA și meta-analiză au ajuns ambele la aceeași concluzie: persoanele cu nevroticism ridicat sau scoruri scăzute de conștiinciozitate au avut mai multe șanse să fi dezvoltat plăci de amiloid și încurcături tau

Persoanele cu conștiinciozitate ridicată sau scoruri scăzute de nevrotism au fost mai puțin probabil să le aibă.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că asocierea dintre aceste trăsături de personalitate și patologie a fost cea mai puternică la persoanele care erau normale din punct de vedere cognitiv la momentul evaluării în studiul BLSA sau în studiile incluse în meta-analiză.

Acest lucru sugerează că tipul de personalitate poate fi un factor de risc înainte de apariția amiloidului și a tau-ului.

Există aspecte ale nevroticismului și conștiinciozității care ar putea avea un impact direct asupra riscului de demență.

Trăsături precum nevroticismul ne modelează viața emoțională, felul în care facem față stresului și ne confruntăm cu sentimentele. Conștiința este definită de nivelul nostru de seriozitate, persistență și atitudini planificate.