Alimente de Top pentru un Păr sănătos și frumos recomandări si sfaturi de pe forumuri

Părul strălucitor și sănătos ne face să arătăm și să ne simțim grozav. Dar numai șamponul și balsamul nu sunt suficiente pentru a obține acele trepte grozave. 

Adevărata cheie pentru un păr sănătos constă în alimentele pe care le consumi. O alimentație bună este baza unui corp sănătos, inclusiv a unui păr grozav.

Această prezentare de diapozitive conține recomandări pentru primele 10 alimente pentru a vă oferi încuietorile luxoase pe care le doriți.

Hrana sănătoasă pentru păr nr. 1: somon

Somonul este încărcat cu acizi grași omega-3, vitamina B12 și fier.

Te întrebi cum să ai un păr sănătos? Mâncarea pentru un păr sănătos include obținerea de suficiente proteine ​​și acizi grași omega-3. 

Somonul este o sursă excelentă de proteine ​​și este plin de acizi grași omega-3 care sunt esențiali pentru sănătatea scalpului. Lipsa de omega-3 poate duce la un scalp uscat și un păr plictisitor. Vegetarienii sau veganii pot obține grăsimi omega-3 pe bază de plante de la una până la două linguri de semințe de in măcinate.

Wiki Alimente de Top pentru un Păr sănătos


Alimente pentru păr sănătos nr. 2: Legume verde închis

Legumele de culoare verde închis sunt o sursă excelentă de vitamine A și C.

Vitamine pentru un par sanatos? Da! Spanacul și alte legume de culoare verde închis, cum ar fi kale, sunt surse excelente de vitamine A și C, care sunt necesare pentru a produce o substanță uleioasă numită sebum. Sebumul este secretat de foliculii de păr și poate acționa ca un balsam natural pentru păr. Dietele sănătoase pentru păr ar trebui să includă legume de culoare verde închis dintr-o varietate de motive.

Mâncarea sănătoasă pentru păr nr. 3: Fasole

Fasolea este o sursă excelentă de proteine, fier, zinc și biotină.

Leguminoasele precum fasolea și lintea sunt surse excelente de proteine, fier, zinc și biotină. Deși rare, deficiențele de biotină pot duce la păr fragil. Leguminoasele sunt alimente sănătoase pentru piele și păr.

Alimente pentru păr sănătos nr. 4: Nuci

O dietă pentru un păr sănătos ar trebui să includă câteva nuci.

Sfaturile pentru un păr sănătos includ consumul mai multor nuci. Deficiențele de zinc pot duce la căderea părului. 

Nucile sunt surse excelente de zinc. Nucile, caju, nucile pecan și migdalele oferă zinc pentru un păr sănătos. Nucile conțin, de asemenea, acid alfa-linoleic și acizi grași omega-3, care pot acționa ca balsamuri naturale pentru păr. Nucile braziliene conțin și seleniu, un mineral care poate ajuta la menținerea unui scalp sănătos.

Hrana pentru păr sănătos nr. 5: Păsări de curte

Cum să menții părul sănătos?  Mănâncă mai multe proteine! Te întrebi cum să ai un păr sănătos? Mănâncă mai multe proteine! 

Proteinele inadecvate din dietă pot cauza păr slab sau fragil, iar deficiența de proteine ​​poate duce la pierderea culorii părului. Obțineți proteinele de înaltă calitate de care aveți nevoie de la păsări de curte, cum ar fi puiul sau curcanul.

Mâncarea sănătoasă pentru păr nr. 6: ouă

Ouăle sunt una dintre cele mai bune surse de proteine ​​pe care le puteți găsi.

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, biotină și vitamina B-12, care sunt toți nutrienți importanți pentru un păr sănătos. Ouăle pot fi unul dintre cele mai bune alimente pentru un păr sănătos.

Hrana pentru păr sănătos nr. 7: cereale integrale

Cerealele integrale sunt adesea îmbogățite cu vitamine pentru un păr sănătos.

Cerealele integrale sănătoase vă pot ajuta să obțineți un păr sănătos. Pâinea integrală și cerealele integrale fortificate vă pot oferi părului și organismului zinc, fier și vitamine B. Dacă vă întrebați cum să vă mențineți părul sănătos, mâncați mai multe cereale integrale.

Hrana pentru păr sănătos nr. 8: Stridii

Cum să faci un păr sănătos?  Mănâncă mai multe stridii bogate în zinc.

Dacă vă întrebați cum să vă faceți părul sănătos, nu căutați mai departe decât stridiile și zincul. Stridiile sunt cunoscute ca afrodisiace, dar sunt grozave și pentru părul tău, datorită conținutului de zinc. 

Zincul este un antioxidant puternic, care vă poate ajuta să vă reînnoiți și să vă reparați celulele de la deteriorare. 

Nu sunteți îndrăgostit de stridii? Zincul poate fi găsit și în cereale integrale, nuci, carne de vită și miel. Mănâncă mai multe dintre aceste alimente pentru o creștere sănătoasă a părului.