Epilare Electroliza sau Epilarea cu Laser. Păreri despre diferențe și care este mai bună.

Un mic wiki de frumusețe pentru a ne face o părere despre care este mai indicată, epilarea prin electroliză sau epilare laser. Prin ce diferă cele două metode de epilare, ce efecte secundare au și care este mai bună pentru tine.

Electroliza : Aceasta este o metodă de îndepărtare a părului prin care un curent electric este trimis printr-un folicul de păr . Curentul va deteriora foliculul și va preveni creșterea părului.

Epilarea cu laser: Aceasta este o metodă de îndepărtare a părului în care se folosește un laser (un fascicul de lumină concentrat) pentru a îndepărta părul nedorit.

Numărul de ședințe necesare pentru a scăpa de părul nedorit

Electroliza: Deoarece creșterea părului are loc în cicluri, sunt necesare mai multe sesiuni de electroliză pentru a obține îndepărtarea definitivă a părului.

Epilarea cu laser: sunt necesare aproximativ șase ședințe de tratament de la un dermatolog pentru a distruge complet foliculii de păr. Cu toate acestea, părul crește din nou mai subțire și mai fin după fiecare sesiune de tratament. 

wiki pareri forumuri epilarea laser vs epilarea cu electroliza

In cazul epilarii cu laser la domiciliu, este nevoie de o serie mult mai lunga de tratamente cu laser pentru a obtine rezultatele. Laserul utilizat la domiciliu trebuie utilizat periodic pentru a menține rezultatele.

Dacă epilarea este temporară sau permanentă

Electroliza: Aceasta îndepărtează permanent părul nedorit.

Epilarea cu laser: îndepărtarea părului este permanentă, cu excepția părului facial al femeii.

Efecte secundare în cazul epilării cu laser și prin electroliză

♦ Electroliză: Efectele secundare ale electrolizei includ următoarele

Durere în timpul tratamentului din cauza fluxului de curent electric. Persoana poate simți o senzație de usturime de fiecare dată când un păr este îndepărtat.

Pielea poate deveni temporar roșie, umflată și sensibilă după tratament.

Pot exista cicatrici ale pielii sau formarea de cicatrici ridicate numite cheloizi . Acest lucru este mai frecvent la persoanele care au pielea mai închisă.

La unele persoane pot exista modificări ale culorii pielii la locul de tratament.

În mâinile fără experiență, electroliza poate duce la arsuri .

Pot exista infecții ale pielii sau ale sângelui dacă se folosesc sonde sterile pentru electroliză.

♦ Epilarea cu laser: Cele mai multe dintre efectele secundare ale epilarii cu laser sunt minore și durează nu mai mult de una până la trei zile. 

Ele includ:

Disconfort în timpul și după procedură

Umflarea zonei tratate

Roșeață a zonei tratate

Dacă procedura este efectuată de un dermatolog cu experiență sau sub supravegherea directă a acestuia, alte reacții adverse sunt foarte rare.

În concluzie, suntem de părere că trebuie să consulți mai întâi un medic dermatolog, care îți poate spune care metodă de epilare ți se potrivește cel mai bine, ambele proceduri de epilare fiind eficiente și cu rezultate mulțumitoare atunci când sunt efectuate de un specialist!