Miere şi Cimbru păreri forumuri beneficii rețetă infuzie și macerat bun pentru afecțiunile plămânilor

Infuzie de cimbru cu miere păreri ➢ Reteta miere cu cimbru forum➢ Miere de cimbru beneficii ➢ Am folosit macerat de cimbru ➢ Miere cu cimbru pret ➢ Ceaiul de cimbru cu miere si lamaie îngrașă ➢ Miere de cimbru grecia beneficii

Din părerile de pe forumuri am aflat că foarte multe persoane s-au bucurat de efectele acestei combinații de de cimbru cu miere și afirmă că datorită lui și-au îmbunătățit starea de sănătate.

Pentru a fi cât mai obiectivi, am cautat mai multe păreri pe internet despre rețeta de cimbru cu miere. Am observat ca majoritatea cumpărătorilor sunt mulțumiți de acesta.

Parerile persoanelor care au utilizat produsul si au urmat schema de administrare sustin ca intr-adevar acesta este un bun tratament împotriva pentru infecţiilor respiratorii și afecţiunilor plămânilor.

Cimbrul şi mierea au fost combinate în rețetele naturiste de mulţi ani pentru a ajuta în problemele respiratorii.

Efectele terapeutice ale amestecului de miere şi cimbru sunt multiple, cele mai cunoscute fiind tratarea infecţiilor respiratorii şi a bolilor de plămâni.

wiki reteta miere cu cinbru pareri forum beneficii si contraindicatii

Cimbrul de cultură are în compoziţie vitamina A, tocoferol şi niacin, precum şi minerale (zinc, potasiu, calciu).

Cimbrul conține timol, compusul activ care îi dă plantei aroma și mirosul unic. Timolul este un antioxidant puternic, care distruge radicalii liberi cauzatori de boli.

Thymolul împreună cu carvacrolul, o altă  substanţă din compoziţia cimbrului, au efect antimicrobian, dezinfectant şi expectorant, ceea ce îi conferă cimbrului calitatea de remediu natural pentru afecţiuni respiratorii, precum tuse uscată, laringită, bronşită şi astm.

Cimbrul este un bun expectorant şi antimicrobian, iar mierea, pe lângă efectul ei calmant, are şi rolul de conservant în acest amestec.

De cealaltă parte, mierea este recunoscută pentru proprietăţile antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare.

Rețetă prepare macerat de cimbru cu miere

40-50 g cimbru uscat se pun într-un borcan de 800 ml. Se completează cu miere și se lasă la macerat timp de 2 săptămâni.

După 2 săptămâni preparatul se filtrează. Mierea obţinută după macerarea cimbrului are proprietăţi bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative și imunostimulatoare.

Modul de utilizare a mierii cu cimbru

Se poate lua profilactic, 1 lingură la fiecare 8 ore. Ori de câte ori ai poftă de dulce, ia 1 linguriţă din acest preparat.

Se poate lua ca adjuvant 1 lingură de 3 ori/zi (la 8 ore) în toate afecţiunile datorate frigului (gripe, răceli), precum şi în tusea convulsivă, laringită, astm, răguşeală.

Reacții adverse și contraindicații infuzie de cimbru cu miere

Combinația de miere și cimbru nu prezintă efecte secundare cunoscute, însă rezultatele obținute in urma tratamentului nu sunt întotdeauna tipice. Cu toate ca este o rețetă de calitate, ar trebui sa ai grija atunci când ta cazuri de efecte secundare iar datorita ingredientelor pe care le conține, poți chiar să ai sau să dezvolți alergii.