SAREA de MARE vindecă ACNEEA sau NU? Tratamentul cu sare de mare pentru coșuri este țeapă?

Wiki cosmetic, recomandări pentru tratamente cosmetice la tine acasa

Spalare cu sare pe fata, Sarea pentru piele cu coșuri, Ulei de masline cu sare pentru fata cu acnee, Scrub cu sare de mare pentru acnee iata câteva dintre căutările celor care au vazut pe Tik Tok că pulverizarea unui amestec de sare de mare și apă pe fața ei de două ori pe zi pare că te scapă de acnee.
 
Un creator TikTok, @leacrylics , a început să folosească un amestec de sare de mare după ce și-a dat seama că pielea i s-a curățat de obicei după ce a înotat în ocean. 
 
Acesta susține că remediul funcționează deoarece echilibrează pH-ul pielii și ucide bacteriile.
 
Așadar ... Este apa sărată de mare un tratament viabil al acneei? Potrivit dermatologilor, ar putea funcționa teoretic, dar cu siguranță nu este o soluție permanentă pentru cosuri sau cicatrici.
 
Acneea poate beneficia anecdotic de efectul exfoliativ, de curățare a porilor, a apei oceanice pe bază de magneziu.
 
wiki tratamentul cu sare de mare te scapa de cosuri

 
Îmsă... apa direct din ocean și apa cu sare de mare amestecată acasă sunt două lucruri foarte diferite.
 
Deși acest remediu făcut la domiciliu ar putea funcționa la nivel superficial, utilizarea acestuia pentru a înlocui alte părți importante ale rutinei împotriva coșurilor ar putea agrava lucrurile pe termen lung. 
 
Apa cu sare de mare, cel mai bine, poate ajuta la inflamația ușoară a pielii și la roșeață; cu siguranță medicii dermatologi nu consideră acest lucru un tratament viabil pentru acnee și nici nu l-ar recomanda.
 
Cei care folosesc acest lucru ca tratament împotriva coșurilor pot ajunge să întârzie îngrijirea adecvată prescrisă  de un dermatolog și să obțină în schimb o hiperpigmentare suplimentară și, eventual, cicatrici pe piele.
 
Apa cu săre de mare are un efect antimicrobian, dar nu unul suficient de puternic pentru a ucide bacteriile care cauzează acneea.
 
Apa de mare are un pH alcalin de 8. Pielea predispusă la acnee are și un pH alcalin. 
 
Dacă vreți ceva, doriți să utilizați un pH acid pentru a echilibra pielea, astfel, folosim acid glicolic și acid salicilic pentru a ajuta la problemele pielii.