5 SIMPTOME fizice care dovedesc că DEPRESIA NU este doar „în capul tău”

Asociem adesea depresia cu durerea fizică, dar cercetările arată că această boală mintală chiar ne poate răni fizic cu adevărat.

Deși nu ne gândim adesea la depresie ca la o durere fizică, unele culturi o fac, în special cele în care este „tabu” să vorbim deschis despre sănătatea mintală.

Simptomele fizice pot semnala când o perioadă depresivă este pe cale să înceapă sau vă pot da un indiciu dacă aveți sau nu depresie.

Pe de altă parte, simptomele fizice demonstrează că depresia este, de fapt, foarte reală și poate fi în detrimentul bunăstării noastre generale.

Depresia poate fi cauzată de o varietate de factori, cum ar fi genetica, expunerea la stres sau traume din copilărie și chimia creierului. Iată cinci dintre cele mai comune simptome fizice ale depresiei:

1) Probleme digestive sau programe intestinale neregulate

wiki simptome fizice ale depresiei dureri de stomac sau de muschi

Problemele digestive, cum ar fi constipația și diareea, pot fi jenante și inconfortabile. Adesea cauzate de toxiinfecții alimentare sau de viruși gastrointestinali, este ușor să presupunem că disconfortul intestinal provine dintr-o boală fizică.

Dar emoții precum tristețea, anxietatea și copleșirea ne pot perturba căile digestive. Unul studiu din 2011 sugerează o legătură între anxietate, depresie și durere gastrointestinală.

2) Dureri de stomac sau neliniște în stomac

Acea senzație de agitație în stomac este unul dintre cele mai recunoscute semne de depresie. Cu toate acestea, atunci când abdomenul începe să aibă crampe, este ușor să le considerați a fi dureri de la gazele intestinale sau menstruație.

Durerea care se agravează, mai ales atunci când apare stres, poate fi un semn de depresie. De fapt, cercetătorii de la Harvard Medical School sugerează că disconfortul stomacal, cum ar fi crampe, balonare și greață, poate fi un semn de sănătate mintală precară.

Potrivit acestor cercetători de la Harvard , depresia poate provoca (sau poate fi rezultatul) unui sistem digestiv inflamat, cu durere care poate fi ușor confundată cu boli precum boala inflamatorie a intestinului sau sindromul colonului iritabil.

Medicii și oamenii de știință se referă uneori la intestin ca „ al doilea creier ”, deoarece au găsit o legătură între sănătatea intestinală și bunăstarea mentală. Stomacul nostru este plin de bacterii bune și dacă există un dezechilibru de bacterii bune, pot apărea simptome de anxietate și depresie.

O dietă echilibrată și administrarea de probiotice pot îmbunătăți sănătatea intestinală, ceea ce poate îmbunătăți și starea de spirit, dar sunt necesare cercetări suplimentare.

3) Probleme cu ochii sau scăderea vederii

Consideri că lumea pare neclară? În timp ce depresia poate face lumea să arate gri și sumbră, un studiu din 2010 făcut în Germania sugerează că această problemă de sănătate mintală poate afecta de fapt vederea.

În acel studiu efectuat pe 80 de persoane, persoanele deprimate au avut dificultăți în a vedea diferențele în alb și negru. Cunoscut de cercetători sub numele de „percepție de contrast”, aceasta ar putea explica de ce depresia poate face lumea să pară neclară.

4) Dureri de spate sau dureri de mușchi peste tot

S-ar putea să te simți bine dimineața, dar odată ce ești la serviciu sau stai la biroul școlii, spatele începe să te doară. Ar putea fi stres sau poate fi depresie. Deși sunt adesea asociate cu o postură proastă sau cu răni, durerile de spate pot fi, de asemenea, un simptom al suferinței psihologice.

Psihologii și psihiatrii au crezut de mult timp că problemele emoționale pot provoca dureri și dureri cronice, dar detaliile sunt încă cercetate, cum ar fi legătura dintre depresie și răspunsul inflamator al organismului .

Studiile sugerează că inflamația din organism poate avea ceva de-a face cu neurocircuitele din creierul nostru. Se crede că inflamația poate întrerupe semnalele creierului prin urmare, poate avea un rol în depresie și în modul în care o tratăm.

5) Scăderea toleranței la durere (alias totul doare mai mult)

Simți vreodată că nervii tăi sunt în flăcări și totuși nu poți găsi niciun motiv fizic pentru durerea ta? După cum se dovedește, depresia și durerea coexistă adesea.

Un studiu din 2015 a arătat o corelație între persoanele care sunt deprimate și scăderea toleranței la durere, în timp ce un alt studiu din 2010 a arătat că durerea are un impact mai mare asupra persoanelor care sunt deprimate.

Aceste două simptome nu au o relație clară cauză-efect, dar este important să le evaluați împreună, mai ales dacă medicul dumneavoastră vă recomandă medicamente.

Unele cercetări sugerează că utilizarea antidepresivelor poate ajuta nu numai la ameliorarea depresiei, ci poate acționa și ca un analgezic, combătând eficient durerea.