Cum afectează DIETA căderea părului. Alimente impotriva caderii parului.

Alimente impotriva caderii parului, smoothie pentru creșterea parului ce stimuleaza cresterea parului.

Sanatatea parului nu ție doar de legătura dintre consumul de zahar si caderea parului. Vitamine par din legume si fructe pentru un par bogat si sanatos? 

Da... însă trebuie să conștientizăm că DIETA, alimentele pe care le consumăm zilnic au o legătură cu căderea părului!

Mulți factori pot afecta căderea părului, inclusiv afecțiunile medicale, dereglarea hormonală și infecțiile.

Căderea părului poate fi cauzată și de factori legați de dietă, cum ar fi deficiențele de nutrienți și utilizarea suplimentelor alimentare în mod greșit.

1) Deficiența de micronutrienți (fier, vitamina D, Zinc) și căderea părului

Vitamina D joacă un rol important în creșterea părului și în sănătatea foliculilor tăi de păr (6Sursă de încredere).

alimente tratament naturist vitamine si minerale impotriva caderii parului

Cercetările au arătat că nivelurile de vitamina D sunt mai scăzute la persoanele cu afecțiuni de cădere a părului, inclusiv o boală autoimună a pielii numită alopecia areata.

Cercetările au arătat că administrarea de suplimente de vitamina D a promovat creșterea părului la unele persoane cu căderea părului legată de deficiența de vitamina D.

Deficiența de fier este cea mai comună deficiență de nutrienți din lume și poate provoca căderea părului .

Unele studii au arătat că persoanele cu căderea părului tind să aibă niveluri mai scăzute de fier în sânge și păr în comparație cu persoanele care nu au căderea părului.

Deficiența de zinc poate provoca căderea părului, iar studiile arată că persoanele cu anumite condiții de căderea părului tind să aibă un nivel mai scăzut de zinc decât persoanele fără căderea părului. 

Zincul este necesar pentru funcția foliculului de păr și ajută la protejarea împotriva contracției foliculului de păr și a încetinirii creșterii. De asemenea, ajută la promovarea refacerii foliculilor de păr .

În plus față de vitaminele și mineralele enumerate mai sus, cercetările au descoperit că deficiențele din următorii nutrienți sunt asociate cu căderea părului: cupru, biotina, vitamina B12, acid folic, riboflavina.

2) Pierderea în greutate, slăbirea rapidă și căderea părului

Atunci când oamenii pierd o cantitate semnificativă de kilograme, se pot confrunta cu căderea părului.

Cu toate acestea, oamenii au tendința de a experimenta acest lucru în situații extreme, cum ar fi după o intervenție chirurgicală bariatrică sau după o dietă extremă care nu a furnizat calorii sau nutrienți adecvati 

Cercetările sugerează că căderea acută a părului care apare în decurs de 3 luni după operația bariatrică este asociată cu intervenția chirurgicală în sine.

Cu toate acestea, căderea părului care are loc la 6 luni după operație și mai departe poate fi cauzată de deficiențe de nutrienți care se dezvoltă ca urmare a malabsorbției cauzate de intervenția chirurgicală 

Cercetările au arătat că scăderea rapidă în greutate întâlnită adesea în rândul persoanelor care urmează diete cu conținut scăzut de calorii și restrictive poate duce, de asemenea, la căderea părului .

3) Consumul abuziv de suplimente alimentare duce la probleme cu căderea părului

Dacă nu aveți o deficiență de nutrienți, luarea unor doze mari din anumite suplimente nutritive vă poate dăuna părului. Aceste suplimente includ:

• seleniu
• vitamina E
• vitamina A

De exemplu, consumul excesiv de vitamina A prin administrarea de suplimente de vitamina A vă poate copleși ficatul, unde excesul de vitamina A este în mod normal stocat.

Când există prea multă vitamina A pentru ca ficatul să o poată gestiona, vitamina A suplimentară intră în circulație, ceea ce duce la niveluri ridicate în sânge.

Deoarece menținerea nivelurilor sanguine optime de vitamina A este esențială pentru funcția foliculului de păr, cantitățile excesive de acest nutrient în organism pot provoca căderea părului. A avea prea multă vitamina A în organism se numește și hipervitaminoză A

Dacă nu aveți o deficiență de vitamine, luarea în doze mari de anumiți nutrienți, cum ar fi vitamina A, vitamina E și seleniul, poate declanșa căderea părului.