DEPRESIA la Copii și Adolescenți. Primele semne de depresie forum noi tratamente.

Depresia la copii tratament pareri forum. Tratamente noi anxietate adolescenti. Primele semne de depresie la copii. Studiu de caz depresie la adolescenți.

Depresia la băieții tineri și adolescenți

Doar în ultimele două decenii depresia la copii a fost luată foarte în serios. 

Un studiu sponsorizat de NIMH (National Institute of Mental Health) pe tineri cu vârsta cuprinsă între 9 și 17 ani estimează că prevalența oricărei tulburări depresive este mai mare de 6% într-o perioadă de 6 luni, cu 4,9% având depresie majoră. 

Înainte de pubertate, băieții și fetele au șanse egale de a dezvolta tulburări depresive. 

Cu toate acestea, după vârsta de 14 ani, femeile au de două ori mai multe șanse decât bărbații să sufere de depresie majoră sau distimie. 

Riscul de a dezvolta tulburare bipolară rămâne aproximativ egal pentru bărbați și femei de-a lungul adolescenței și la vârsta adultă.

Cercetările au arătat că depresia apare mai devreme în viață astăzi decât în ​​ultimele decenii. 

În plus, cercetările au arătat că depresia cu debut precoce persistă adesea, reapar și continuă până la vârsta adultă și că depresia la tineret poate, de asemenea, prezice boli mai severe la viața adultă. 

Wiki primele semne de depresie la copii si adolescenti

Depresia la tineri apare frecvent cu alte tulburări mentale, cel mai frecvent anxietate, comportament perturbator sau tulburări de abuz de substanțe, precum și cu alte boli grave, cum ar fi diabetul . 

Copilul mai mic deprimat poate spune că este bolnav, refuză să meargă la școală, se agață de un părinte sau își poate face griji că părintele ar putea muri. 

Copilul mai mare deprimat poate să se îmbufneze, să aibă probleme la școală, să fie negativ, morocănos și să se simtă neînțeles.

Atât la copii, cât și la adolescenți, tulburările depresive conferă un risc crescut de îmbolnăvire și dificultăți interpersonale și psihosociale care persistă mult timp după rezolvarea episodului depresiv; la adolescenți există, de asemenea, un risc crescut de abuz de substanțe și suicidcomportament. Din păcate, aceste tulburări sunt adesea nerecunoscute de familii și de medici. 

Semnele tulburărilor depresive la tineri sunt adesea privite ca schimbări normale de dispoziție tipice unui anumit stadiu de dezvoltare. 

În plus, profesioniștii din domeniul sănătății pot fi reticenți în a „eticheta” prematur un tânăr cu un diagnostic de boală mintală. Cu toate acestea, diagnosticarea precoce și tratamentul tulburărilor depresive sunt esențiale pentru dezvoltarea emoțională, socială și comportamentală sănătoasă.

Deși literatura științifică privind tratamentul copiilor și adolescenților cu depresie este mult mai puțin extinsă decât cea pentru adulți, o serie de studii recente au confirmat eficacitatea și siguranța pe termen scurt a tratamentelor pentru depresie la tineri. 

Sunt în curs de desfășurare studii de cercetare mai ample asupra tratamentelor pentru a determina care dintre ele funcționează cel mai bine pentru care tineri. Sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la modul de a încorpora cel mai bine aceste tratamente în practica de îngrijire primară.

Tulburarea bipolară, deși rară la copiii mici, poate apărea atât la copii, cât și la adolescenți. Schimbările neobișnuite ale dispoziției, energiei și funcționării care sunt caracteristice tulburării bipolare pot începe cu simptome maniacale , depresive sau mixte maniacale și depresive. 

Este mai probabil să afecteze copiii părinților care au boala. Douăzeci până la 40% dintre adolescenții cu depresie majoră dezvăluie tulburarea bipolară în cinci ani de la debutul depresiei.

Depresia la copii și adolescenți este asociată cu un risc crescut de comportamente suicidare. Acest risc poate crește, în special în rândul bărbaților adolescenți, dacă depresia este însoțită de tulburări de conduită și abuz de alcool sau alte substanțe. 

În 2000, sinuciderea a fost a treia cauză de deces în rândul bărbaților tineri, cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani. 

Cercetătorii susținuți de National Institute of Mental Health au descoperit că printre adolescenții care dezvoltă tulburare depresivă majoră, până la șapte la sută pot muri prin sinucidere în anii adulților tineri. Prin urmare, este important ca medicii și părinții să ia în serios orice remarcă despre sinucidere.

Cercetătorii NIMH dezvoltă și testează diverse intervenții pentru a preveni sinuciderea la copii și adolescenți. 

Diagnosticul și tratamentul precoce, evaluarea precisă a gândirii suicidare și limitarea accesului tinerilor la agenți letali - inclusiv arme de foc și medicamente - pot avea cea mai mare valoare de prevenire a sinuciderii.


MAI POTI CITI