Lista ALIMENTE bogate în CALCIU bune pentru dieta si sanatate cu pareri bune pe forumuri

TOP cele mai bogate alimente în calciu cu beneficii pentru dieta si sanatatea organismului

Când vă gândiți să vă îmbunătățiți dieta, calciul ar putea să nu fie primul lucru care vă vine în minte. Știai că majoritatea celulelor din corpul tău folosesc calciu într-o anumită formă? 

Sistemul tău nervos, mușchii, inima, oasele, dinții și multe altele au nevoie de calciu. Lipsa de calciu poate duce la probleme fizice și emoționale. 

Mâncarea este cea mai bună modalitate de a vă crește aportul de calciu!

1) Fructele de mare

Conservele de pește s-ar putea să nu facă parte din dieta dumneavoastră actuală, dar fructele de mare precum sardinele, somonul, macroul și creveții vă pot oferi un plus de calciu, mai ales dacă sunt incluse oasele. Oasele sunt moi și gustoase - nu oasele ascuțite și greu de digerat la care s-ar putea să te gândești.

cele mai bune alimente cu calciu pentru dieta care nu ingrasa

2) Fructele

Câteva fructe oferă un conținut semnificativ de calciu. Lista este scurtă, dar cuprinde fructe delicioase. 

Smochinele uscate, portocalele, papaya și kiwi vă vor ajuta să vă creșteți aportul de calciu. Luați în considerare să faceți un smoothie cu lapte sau iaurt sau să dați suc unora dintre aceste fructe pentru un mic dejun sau o gustare sănătoasă.

3) Legumele

Leguminoasele comune care oferă mult calciu includ soia, fasolea coptă, mazărea cu ochi negri, fasolea neagră, fasolea uscată, fasolea garbanzo, fasolea, fasolea marina și fasolea albă.

Leguminoasele comune care oferă mult calciu includ soia, fasolea coptă, mazărea cu ochi negri, fasolea neagră, fasolea uscată, fasolea garbanzo, fasolea, fasolea marina și fasolea albă.

Leguminoasele sunt importante in dietele vegane sau vegetariene deoarece ofera multe proteine ​​pe langa calciu. Fasolea poate fi adăugată la tocane, chilis, supe sau chiar ca principală proteină dintr-o masă. Puteți mânca chiar și o parte de edamame data viitoare când căutați o gustare hrănitoare.

4) Nuci si seminte

Nucile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine ​​și calciu. Pentru a adăuga mai mult calciu în dieta dvs., mâncați mai multe migdale, semințe de susan și semințe de floarea soarelui. 

Nucile și semințele fac gustări grozave și pot fi adăugate la multe mese. Încercați să le adăugați în următorul bol de fulgi de ovăz sau în farfuria de salată.

5) Cerealele integrale

Multe cereale integrale sunt bogate în calciu. Pâinea de grâu, orezul brun, tortilla de porumb și quinoa pot oferi o bază de umplutură pentru mese. O quesadilla cu brânză cheddar, orez și legume prăjite sau sandvișul cu somon conservat sunt toate alcătuite din alimente bogate în calciu.

MAI POTI CITI