PALEXIA Tapentadol 50 mg pareri forumuri, prospect, mod administrare si contraindicatii

Analiză păreri Palexia 50 mg Tapentadol, raport extras din media opiniilor și comentariilor de pe forumurile cu recomandări despre medicamente pentru tratamentul durerilor cronice severe:

1. Păreri Pozitive - 0,68
2. Sentiment Negativ- 0,58
3. Opinii Neutre - 0,54


Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Sentimentul clienților este emoția pe care clienții o au față de o marcă / produs / serviciu. Înțelegerea sentimentului clienților este crucială pentru a oferi clienților o experiență pozitivă.

Parerile persoanelor care au utilizat medicamentul PALEXIA 50 mg si au urmat schema de administrare sustin ca intr-adevar acesta este un bun tratament pentru tratamentul durerilor cronice severe.

În acest prospect găsiți: Ce este și pentru ce se utilizează PALEXIA retard; Compoziție PALEXIA retard; Cum să utilizați PALEXIA retard; Reacții adverse posibile si contraindicatii PALEXIA retard.

Ce este PALEXIA retard 50 mg, 100 mg, 150 mg. 200 mg, 250 mg

Tapentadol - substanta activa din PALEXIA retard - este un analgezic puternic care apartine clasei opioidelor.

pareri PALEXIA Tapentadol 50 mg forum analgezice

Medicamentul PALEXIA retard se utilizeaza la adulti pentru tratamentul durerilor cronice severe care pot fi tratate adecvat numai cu un analgezic opioid.

PALEXIA retard comprimate filmate cu eliberare prelungita este ambalat in blistere si este disponibil in cutii cu 7, 10, 10x1, 14, 14x1, 20, 20x1, 24, 28, 28x1, 30, 30x1, 40, 50, 50x1, 54, 56, 56x1, 60, 60x1, 90, 90x1, 100 si 100x1 comprimate cu eliberare prelungita.

Compoziție

Substanta activa este tapentadol.
Fiecare comprimat contine tapentadol 50 mg (sub forma de clorhidrat).
Fiecare comprimat contine tapentadol 100 mg (sub forma de clorhidrat).
Fiecare comprimat contine tapentadol 150 mg (sub forma declorhidrat).
Fiecare comprimat contine tapentadol 200 mg (sub forma de clorhidrat).
Fiecare comprimat contine tapentadol 250 mg (sub forma de clorhidrat).

Celelalte componente sunt:
[50 mg]: Nucleul comprimatului: hipromeloza 100,000 mPa.s, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Filmul comprimatului: hipromeloza 6 mPa.s, lactoza monohidrat, talc, macrogol 6000, propilenglicol, dioxid de titan (E 171).

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumeavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. 

Adulti
Doza uzuala este de 1 comprimat administrat la interval de 12 ore. Nu se recomanda doze zilnice totale de PALEXIA retard mai mari de 500 mg de tapentadol. 

Medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza sau un interval intre doze diferit, mai adecvat, in cazul in care acest lucru este necesar pentru dumneavoastra. Daca simtiti ca efectul acestor comprimate este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pacienti varstnici
In general, la pacientii varstnici (peste 65 de ani) nu este necesara modificarea dozei. Cu toate acestea, excretia tapendolului poate fi intarziata la anumiti pacienti din aceasta grupa de varsta. Daca acest lucru este valabil in cazul dumneavoastra, medicul dumneavoastra va poate recomanda un regim de dozare diferit.

Afectiuni ale ficatului si rinichilor (insuficienta)
Pacientii cu afectiuni hepatice severe nu trebuie sa utilizeze aceste comprimate. Daca aveti o afectiune moderata, medicul dumneavoastra va va recomanda un regim de dozare diferit. Nu este necesara modificarea dozei in cazul afectiunilor usoare ale ficatului. Pacientii cu afectiuni severe ale rinichilor nu trebuie sa utilizeze aceste comprimate. Nu este necesara modificarea dozei in cazul afectiunilor usoare sau moderate ale rinichilor.

Utilizarea la copii si adolescenti - PALEXIA retard nu este indicat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.

Cum si cand trebuie sa luati PALEXIA retard?
PALEXIA retard se administreaza oral.

Inghititi intotdeauna comprimatele intregi, cu o cantitate suficienta de lichid.

Reacții adverse

Ca toate medicamentele, PALEXIA retard poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane) - greata, constipatie, ameteala, somnolenta, dureri de cap.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)

Scadere a poftei de mancare, anxietate, stare depresiva, tulburari ale somnului, nervozitate, neliniste, deficit de atentie, tremuraturi, spasme ale muschilor, roseata, scurtare a respiratiei, varsaturi, diaree, indigestie, mancarimi, transpiratie abundenta, eruptii trecatoare pe piele, senzatie de slabiciune, oboseala, senzatie de modificare a temperaturii corporale, uscaciune a mucoaselor, acumulare de apa in tesuturi (edeme).

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)

Reactii alergice la medicamente (inclusiv edem sub piele, urticarie si, in cazuri grave dificultati de respiratie, o scadere brusca a tensiunii arteriale, colaps sau soc), scadere in greutate, dezorientare, confuzie, excitabilitate (agitatie), tulburari de perceptie, vise anormale, stare euforica, nivel scazut de constienta, tulburari de memorie, tulburari mentale, lesin, sedare, tulburari de echilibru, dificultati de vorbire, amorteala, senzatii anormale la nivelul pielii (de exemplu furnicaturi, intepaturi), tulburari de vedere, batai rapide ale inimii, batai lente ale inimii, palpitatii, scadere a tensiunii arteriale, disconfort
abdominal, urticarie, urinare intarziata, urinare frecventa, disfunctie sexuala, sindrom de intrerupere a administrarii medicamentului (vezi “Daca incetati sa luati PALEXIA retard”), senzatie anormala, iritabilitate.

Rare (pot afecta pana la 1din 1000 persoane)

Dependenta de medicament, gandire anormala, crize epileptice, senzatie de lesin, tulburari de coordonare, respiratie periculos de lenta sau superficiala (deprimare respiratorie), golire gastrica afectata, senzatie de betie, senzatie de relaxare.

In general, probabilitatea de a avea ganduri si comportament de sinucidere este crescuta la pacientii cu dureri cronice. In plus, anumite medicamente pentru tratamentul depresiei (care influenteaza sistemul de neurotransmitatori de la nivelul creierului) pot creste acest risc, in special la inceputul tratamentului. 

Desi tapentadolul influenteaza si neurotransmitatorii, datele obtinute din utilizarea la om a tapentadolului nu indica dovezi ale unui risc crescut.

Contraindicații

Nu luati PALEXIA retard

- daca sunteti alergic la tapentadol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate lapunctul 6),
- daca aveti astm bronsic sau daca respiratia dumneavoastra este periculos de lenta sau
superficiala (deprimare respiratorie, hipercapnie),
- daca aveti ileus paralitic,
- daca aveti intoxicatie acuta cu alcool etilic, somnifere, calmante ale durerii sau alte
medicamente psihotrope (medicamente care influenteaza dispozitia si emotiile)

Inainte sa luati PALEXIA retard, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca :

- aveti o respiratie lenta sau superficiala,
- aveti presiune intracraniana crescuta sau tulburari ale starii de constienta pana la coma,
- ati avut un traumatism cranian sau tumori la nivelul creierului,
- ati avut crize de epilepsie sau daca prezentati un risc crescut de a avea crize epileptice,
- aveti o afectiune a ficatului sau rinichilor (vezi “Cum sa luati PALEXIA retard”),
- aveti o afectiune a pancreasului sau a cailor biliare, incluzand pancreatita,
- luati medicamente numite agonisti/antagonisti micsti ai receptorilor opioizi