Retinol beneficii anti-îmbătrânire pentru ten. Când se aplică retinolul.

În acest articol veți găsi informații despre următoarele subiecte: Retinol beneficii pentru ten, cand se aplica retinolul, Acid retinoic reacții adverse, Retinol pret farmacie, Acetat de retinol pentru tenm, Derivati de vitamina A, Retinoizi topici exemple

Retinoizii sunt una dintre cele mai populare metode de a ajuta pielea să arate mai tânără. Ele provin din vitamina A și există de la începutul anilor 1970. 

Retinoizii au fost mai întâi prescriși pentru a trata acneea . Acum sunt folosite pentru a lupta împotriva îmbătrânirii pielii, a psoriazisului și a altor afecțiuni ale pielii. Ele vin în multe forme.

Există retinoizi naturali și sintetici. Retinoizii naturali provin direct din vitamina A. Retinoizii sintetici sunt fabricați de om. Ambele declanșează receptorii din piele.

Dar retinoizii sintetici nu declanșează la fel de mulți, așa că tind să fie mai puțin iritanți. Asta înseamnă, de asemenea, că s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine.

retinol beneficii si reactii adverse cand se aplica

Tipuri de retinol exemple

Retinoizii vin sub formă de cremă, gel și lichid. Gelurile cu retinol sunt de obicei mai puternice decât cremele, spumele și lichidele și sunt de obicei prescrise pentru acnee. 

Cremele sunt de obicei o alegere bună pentru pielea îmbătrânită. Retinoizii vin în diferite puteri, inclusiv 0,025%, 0,05% și 0,1%. 

Formulele mai puternice funcționează mai bine, dar pot provoca mai multe efecte secundare.

Retinol beneficii pentru riduri

Deoarece retinoizii vă ajută pielea să producă mai mult colagen, ei înmoaie ridurile și liniile fine. De asemenea, stimulează noi vase de sânge, care pot da pielii tale o culoare trandafirie. 

Retinoizii ajută, de asemenea, la estomparea petelor de vârstă și la netezirea petelor aspre. Tretinoina (Retin-A) este o alegere populară pe bază de rețetă pentru pielea îmbătrânită.

Puteți cumpăra niște retinoizi, cum ar fi adapalena (Differin), de la magazine de cosmetice. Dar aveți nevoie de o rețetă pentru cele mai puternice, cum ar fi tretinoina (Retin-A). 

De asemenea, puteți obține retinoli de la magazinele de cosmetice, pe care corpul dumneavoastră îi schimbă apoi în retinoizi. Nu sunt la fel de puternice, așa că este mai puțin probabil să vă înroșească sau să mâncărimi pielea.

Când și cum se aplică retinolul

Noaptea, puneți o cantitate mică (de dimensiunea unui bob de mazăre) pe toată fața și frecați-o. Folosind mai mult decât atât poate provoca mâncărime, roșeață sau uscare.

Retinoizii se descompun la soare. De aceea ar trebui să îi folosești seara înainte de a merge la culcare. Ele nu cresc riscul de a face arsuri solare. 

Dar este inteligent să folosești întotdeauna protecție solară, indiferent dacă folosești sau nu retinoizi.